Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Μαθήματα αυτοάμυνας με selfie sticks στη Ρωσία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η χρήση των selfie sticks για αυτο-πορτραίτα είναι πλέον ευρέως διαδεδομένη. Επίσης, διαδεδομένα είναι όμως και τα περιστατικά ληστείας και δη στους κατοίκους της Μόσχας, και στους τουρίστες που επισκέπτονται την πρωτεύουσα της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, δεν είναι λίγες οι φορές που άτομα, έχοντας αφαιρεθεί, προκειμένου να πετύχουν την καλύτερη λήψη τους, έπεσαν θύματα ληστείας.

Μια καμπάνια, υποκινούμενη από τη ρωσική κυβέρνηση, λοιπόν ήρθε για να δώσει τη λύση και να κάνει ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους να ξανασκεφτούν τα σημεία που τραβούν τις φωτογραφίες τους. Για τον παραπάνω σκοπό, εκδόθηκε ένα φυλλάδιο το οποίο ενημερώνει τους πολίτες της χώρας για τα σημεία που πρέπει να αποφύγουν την αυτοφωτογράφησή τους.

"Σήμερα τα τεχνολογικά επιτεύγματα είναι πολλά, μαζί με τις προκλήσεις που φέρουν ωστόσο πρέπει να υπολογίσουμε και τις απειλές τονίζει η υπουργός Ιλένα Αλέσκεβα. "Το φυλλάδιό υπενθυμίζει σε όλους σας πώς να βγάζετε με ασφαλή τρόπο μια selfie ώστε να μην είναι η τελευταία σας”.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο η χώρα αποφάσισε να καλύψει το κενό ανάμεσα στην ασφάλεια όσων λατρεύουν τις selfies είναι μέσω της ίδρυσης μιας σχολής πολεμικών τεχνών στη Μόσχα, η οποία υπόσχεται να μετατρέψει τα selfie sticks σε όπλα αυτοάμυνας, σύμφωνα με το BBC.
Μιλώντας εκ μέρους της σχολής πολεμικών τεχνών Μ-Profi στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας, η Ντάρια Λάπσινα εξηγεί ότι ειδικά για τους ταξιδιώτες, το ραβδί για τις φωτογραφίες αποτελεί το μόνο μέσο άμυνας.

Σύμφωνα με τη σχολή, μάλιστα, η άμυνα με τα συγκεκριμένα μπαστούνια μπορεί να διδαχθεί σε μόλις πέντε μαθήματα και είναι αποτελεσματική απέναντι σε πολλά είδη πολεμικών τεχνών.

Δείτε εδώ το φυλλάδιο:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.