Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Αντισυνταγματικές οι επικείμενες περικοπές συντάξεων υποστηρίζουν ανώτατοι δικαστές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την πλήρη αντίθεσή τους στις σχεδιαζόμενες περικοπές των συντάξεων, διατυπώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών και της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, Ειρήνη Γιανναδάκη και Κωνσταντίνος Τζαβέλλας υποστηρίζοντας ότι παραβιάζουν το σύνταγμα.

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζουν η κυρία Γιανναδάκη και ο κ. Τζαβέλλας, «η περικοπή των συντάξεων δεν μπορεί να παραβιάζει τον συνταγματικό πυρήνα του κοινωνικοασφαλιστικού δικαιώματος, τη χορήγηση δηλαδή στον συνταξιούχο παροχών τέτοιων που να του επιτρέπουν να διαβιώνει με αξιοπρέπεια εξασφαλίζοντας τους όρους όχι μόνο της φυσικής του υπόστασης (διατροφή, ένδυση, στέγαση, βασικά οικιακά αγαθά, θέρμανση, παροχές υγείας), αλλά και την δυνατότητα συμμετοχής στην κοινωνική ζωή με τρόπο που δεν αφίσταται πάντως ουσιωδώς από τις αντίστοιχες συνθήκες του εργασιακού του βίου».

Μάλιστα, οι δύο δικαστικοί λειτουργοί επικαλούνται την νομολογία της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και συγκεκριμένα την υπ΄ αριθμ. 2288/2015 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, πάνω στο ζήτημα των περικοπών των συντάξεων.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.