Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Η 29χρονη που ταξιδεύει μόνη της σε όλο τον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πούλησε όλα τα υπάρχοντά της και έχει μόνο έναν σάκο.

Η 29χρονη Kristin Addis από την Καλιφόρνια αποφάσισε το 2012 να τα παρατήσει όλα και να ξεκινήσει ένα ταξίδι στον κόσμο. Πούλησε λοιπόν όλα τα υπάρχοντά της και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μόνο με έναν σάκο στον ώμο. Η νεαρή σύμφωνα με την Daily Mail πήρε αυτή την απόφαση μετά από έναν τραυματισμό στον ώμο οπότε και επανεξέτασε τι θέλει να κάνει στη ζωή της.

Τα πούλησε λοιπόν όλα και με μια τσάντα ξεκίνησε το ταξίδι της. Πρώτος προορισμός η Καμπότζη. Παρά τις επικρίσεις για το ότι είναι μια γυναίκα που ταξιδεύει μόνη της η ίδια μέσα σε τρία χρόνια έχει επισκεφτεί 35 χώρες, έχει ανέβει σε ένα από τα μεγαλύτερα βουνά του κόσμου και γράφει βιβλίο με τις εμπειρίες της. Έχει φτιάξει μάλιστα και έναν λογαριασμό στο Instagram και ένα blog με τις περιπέτειές της, τις οποίες διαβάζουν περίπου 50.000 άνθρωποι το μήνα.

Αγαπημένος της προορισμός όπως λέει η ίδια είναι η πόλη Pai στη βόρεια Ταϋλάνδη γιατί υπάρχει ηρεμία, όμορφη φύση και καταπληκτικοί καταρράκτες. Το σόλο ταξίδι της περιλαμβάνει επίσης την Κίνα, το Βερολίνο στη Γερμανία, το Σαν Φρανσίσκο, το Κέιπ Τάουν και τη Μελβούρνη.

Η νεαρή blogger που μπορεί και ταξιδεύει από τα κέρδη του blog της στο οποίο γράφει δηλώνει ότι αποφάσισε να το κάνει αυτό στα 26 της αν και εργαζόταν σε μια δουλειά στην οποία έμενε μόνο για τα χρήματα. Ενώ βρισκόταν σε μια αναρρωτική άδεια επειδή είχε χτυπήσει στον ώμο συνειδητοποίησε ότι προτιμούσε να πονάει και να μην είναι στη δουλειά παρά να βρίσκεται στο γραφείο της. «Έχω ήδη καταστρέψει ένα μέρος του σώματός μου. Αν γεράσω δεν θα μπορώ να κάνω τίποτα και θα το έχω μετανιώσει που δεν πήγα ταξίδια. Τότε αποφάσισα ότι ήταν η ώρα να φύγω. Παραιτήθηκα, πούλησα ο,τι είχα, πήρα ένα βιβλίο και έκλεισα ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή» δηλώνει η 29χρονη.

Μέχρι σήμερα έχει ταξιδέψει σε 35 χώρες μόνη της και έμενε σε κάθε περιοχή περίπου για ένα μήνα για να γνωρίσει καλύτερα το μέρος όπως λέει ενώ πάντα φροντίζει να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεαταφοράς. Μια φορά ταξίδευε με ένα πλοίο για 14 ώρες και ήταν η μόνη ξένη μέσα σε αυτό. Παρόλο που δεν μπορούσε να συνεννοηθεί η εμπειρία όπως λέει ήταν πολύ ωραία καθώς οι υπόλοιποι την φωτογράφιζαν και την κερνούσαν φρούτα!

Η συμβουλή της για όσους ταξιδεύουν είναι έχουν υπολογίσει καλά το budget τους γιατί στην Ευρώπη για παράδειγμα χρειάζεται κάποιος περισσότερα χρήματα απ’ ότι σε άλλες χώρες του κόσμου όπως για παράδειγμα στην Ασία όπου βρίσκεις να μείνεις και με 10 δολάρια. Όσον αφορά τους μοναχικούς ταξιδιώτες η νεαρή λέει πως πρέπει ο καθένας να εμπιστεύεται το ένστικτό του γιατί υπάρχουν κίνδυνοι. «Μην αφήνετε τους φόβους σας να σας σταματούν. Απλά πρέπει να κάνετε ό, τι κάνετε και στη χώρα σας. Μην περπατάτε μόνοι σας στο σκοτάδι για παράδειγμα» αναφέρει. Όπως λέει ο μεγαλύτερος φόβος που ένιωσε ήταν στο Νεπάλ όταν βγήκε να αγοράσει ένα μπουκαλάκι νερό τη νύχτα και της επιτέθηκε κάποιος. Η απάντηση της αστυνομίας εκεί ήταν ότι δεν πρέπει να κυκλοφορεί μόνη της τη νύχτα.

Ωστόσο πέρα από τα μέρη που γνωρίζει όπως αποκαλύπτει είναι χαρούμενη γιατί κάνει αυτό που θέλει και έχει πάρα πολύ χρόνο να σκεφτεί, ειδικά κατά τη διάρκεια των πολύωρων ταξιδιών με τα λεωφορεία. Τα άγρια φαράγγια και οι υπέροχες παραλίες είναι από τα ωραιότερα πράγματα που έχει δει στη ζωή της και δεν μετανιώνει για την απόφασή της. Αυτή την περίοδο ετοιμάζεται για το ταξίδι της στη Μοζαμβίκη και αποκαλύπτει ότι δεν έχει αποφασίσει πότε θα σταματήσει να ταξιδεύει. «Υπάρχει κάτι μαγικό στο να τα ταξιδεύεις μόνος και να μην ξέρει κανείς ότι είσαι μόνος» λέει η 29χρονη που σχεδιάζει τα επόμενα ταξίδια της στον κόσμο.
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.