Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Ισλαμιστές έκοψαν το λαιμό ιεραποστόλου στο Μπαγκλαντές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυξάνονται τα χτυπήματα τζιχαντιστών στη χώρα.

Ένας Ιταλός γιατρός και ιεραπόστολος δέχτηκε σήμερα επίθεση με μαχαίρι στο λαιμό από τρεις άγνωστους δράστες στο βόρειο Μπανγκλαντές και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πρόκειται για το τελευταίο κρούσμα επιθέσεων με θύματα ξένους στη χώρα.

Η επίθεση εις βάρος του 60χρονου Πατέρα Πέρο στην κυρίως μουσουλμανική αυτή χώρα ακολουθεί τις φονικές επιθέσεις εναντίον ενός άλλου Ιταλού κι ενός Ιάπωνα την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος στο τέλος Σεπτεμβρίου και στις αρχές Οκτωβρίου.

Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Ντινατζπούρ, που βρίσκεται σε απόσταση 414 χιλιομέτρων βορείως της πρωτεύουσας Ντάκα, όπου ο πατήρ Πέρο εργαζόταν ως ιεραπόστολος και προσέφερε τις ιατρικές του υπηρεσίες στους φτωχούς την τελευταία δεκαετία.

Οι δράστες της επίθεσης διέφυγαν με μοτοσυκλέτα κι άνοιξαν πυρ για να τρομοκρατήσουν κάποιους πολίτες που επιχείρησαν να τους καταδιώξουν, ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας.

Το Μπανγκλαντές έχει γίνει πολλές φορές θέατρο επιθέσεων ισλαμιστών τον τελευταίο χρόνο. Τέσσερις μπλόγκερς, επικριτές της ένοπλης θρησκευτικής βίας, έχουν δολοφονηθεί, ανάμεσά τους κι ένας αμερικανός πολίτης με καταγωγή από το Μπανγκλαντές.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει επίσης αναλάβει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση εναντίον σιιτικού τεμένους στην Ντάκα τον περασμένο μήνα κατά την οποία σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν δεκάδες.

Η κυβέρνηση έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς του ΙΚ ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις και κατηγορεί τους πολιτικούς της αντιπάλους για την αύξηση της βίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.