Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

«Η αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία μας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι συμβουλεύει η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Η αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία μας.Τα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια είναι επικίνδυνα για όλους μας διότι προκαλούν λοιμώξεις οι οποίες είναι δύσκολο να θεραπευθούν, επισημαίνει η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά των αντιβιοτικών (18 Νοεμβρίου).

Η επανειλημμένη ή εσφαλμένη λήψη αντιβιοτικών συμβάλλει στην αύξηση των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων, τα οποία θεωρούνται ένα από τα πιο επείγοντα προβλήματα δημόσιας υγείας στον κόσμο. "Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της δραστικότητάς τους όταν εσείς, τα παιδιά σας ή άλλοι συγγενείς σας τα χρειαστούν κάποια στιγμή στο μέλλον" επισημαίνει ο Στάθης Σκληρός, Γενικός Ιατρός και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Οι περισσότερες χειμερινές ασθένειες υποχωρούν μετά από δύο εβδομάδες, αναφέρουν οι επιστήμονες και προσθέτουν ότι η λήψη αντιβιοτικών για την καταπολέμηση ήπιων βακτηριακών λοιμώξεων, όπως η παραρρινοκολπίτιδα, η βρογχίτιδα ή η ωτίτιδα, είναι συχνά άσκοπη, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία που τεκμηριώνουν την αποτελεσματικότητα σ’ αυτές τις καταστάσεις. «Δώστε, λοιπόν χρόνο στον εαυτό σας να αναρρώσει», συμβουλεύουν οι ειδικοί, επισημαίνοντας ότι ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει εάν κάποια χειμερινή ασθένεια απαιτεί θεραπεία με αντιβιοτικά είναι ο γιατρός. Τα αντιβιοτικά συνταγογραφούνται μόνο από γιατρό , γι αυτό μην προσπαθείτε να αγοράσετε αντιβιοτικά χωρίς ιατρική συνταγή, μην διατηρείτε αντιβιοτικά για να τα χρησιμοποιήσετε μεταγενέστερα, μην χρησιμοποιείτε αντιβιοτικά που έχουν περισσέψει από προηγούμενες, θεραπείες, μην δίνετε αντιβιοτικά που σας έχουν περισσέψει σε άλλους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.