Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Βούτσης: Το Κοινοβούλιο θα στηρίξει σε ό,τι χρειαστεί τα κακοποιημένα παιδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση.

Την ιδιαίτερη σημασία της ανάληψης πρωτοβουλιών για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την προστασία και στήριξη των παιδιών από φαινόμενα εκμετάλλευσης και κακοποίησής τους, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, χαιρετίζοντας εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και Κακοποίηση, που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοβούλιο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της βουλευτού Έλενας Ράπτη, η οποία ως μέλος του Δικτύου κοινοβουλευτικών για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, έχει αναλάβει το συντονισμό στην Ελλάδα της καμπάνιας «1 στα 5», τίτλος που υποδεικνύει το ποσοστό των παιδιών, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που έχουν πέσει θύματα τέτοιου είδους εκμετάλλευσης. Στο δίκτυο αυτό, συμμετέχουν εκπρόσωποι απ' όλες τις χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, με στόχο την προώθηση της εθνικής και διεθνούς συνεργασίας εναντίον της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών και την υπογραφή από τα εθνικά κοινοβούλια της Συνθήκης Lanzarote.

Ο κ. Βούτσης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο φαινόμενο των ασυνόδευτων παιδιών που ακολουθούν τις προσφυγικές ροές και αποτελούν «μια απίστευτα ευπαθή, ιδιαίτερη και καινούρια ομάδα, στην οποία θα πρέπει κανείς να δώσει τη στήριξή του, ώστε να μην αφεθούν παιδιά εκτεθειμένα προς εκμετάλλευση».

Υπενθύμισε ακόμα ότι υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά που χάθηκαν από τα φανάρια των δρόμων την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, «απ' όπου μαζεύτηκαν για να μη φαίνονται στους ξένους, χωρίς ποτέ να έχει καταγραφεί η τύχη τους».

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη όλες και όλους όσοι ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την προστασία των παιδιών και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και διαβεβαίωσε ότι «το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα στέρξει σε ό,τι χρειαστεί, από κάθε άποψη, έτσι ώστε σε αυτό το ζήτημα, όπως και σε μια σειρά άλλα, μέσα σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, να υπάρχει η καλύτερη δυνατή στήριξη και βοήθεια».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.