Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Η Λευκάδα μετρά τις πληγές της μετά τα φονικά Ρίχτερ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δύο νεκροί και αμέτρητες καταστροφές μετά τα 6,5 Ρίχτερ - Δείτε φωτογραφίες.

Την επομένη του μεγάλου σεισμού των 6,5 Ρίχτερ που συγκλόνισε τη Λευκάδα το νησί μετρά δύο νεκρούς και αμέτρητες καταστροφές, σε σπίτια, καταστήματα και το οδικό δίκτυο.

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης που μετέβη χθες στο νησί με ελικόπτερο Super Puma, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, κ. Ευθύμιο Λέκκα και το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννη Καπάκη, κήρυξε τη Λευκάδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.











Τις μεγαλύτερες ζημιές υπέστη το χωριό Αθάνι, το οποίο εκκενώθηκε και έτσι το βράδυ οι κάτοικοι κοιμήθηκαν σε σκηνές καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν κατάφεραν να ελέγξουν τα σπίτια τους για να δώσουν το πράσινο φως ότι είναι κατοικήσιμα. Όλη τη μέρα χθες οι μετασεισμοί δεν σταμάτησαν, με τον μεγαλύτερο να ξεπερνά τα 5 Ρίχτερ.

Στα νότια του νησιού γκρεμίστηκαν σπίτια, κατέρρευσαν μάντρες, υπέστησαν ζημιές σχολεία, υπήρξαν σημαντικές καταστροφές στο οδικό δίκτυο. Σήμερα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε Λευκάδα, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Από τα φονικά Ρίχτερ έχασαν τη ζωή τους δύο γυναίκες ηλικίας 65 και 82 ετών. Η 65χρονη σκοτώθηκε στο χωριό Πόντι στη Βασιλική, όταν ένας μεγάλος βράχος, αποκολλήθηκε από το βουνό και κατέληξε στον τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε, και την τραυμάτισε θανάσιμα. Η 82χρονη από την άλλη πλευρά πήγε όπως κάθε μέρα στα κτήματά της και μόλις έγινε ο σεισμός έπεσαν βράχοι πάνω στη μάντρα, που κατέρρευσε και σκοτώθηκε.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.