Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

5 κατασκευές για τα παιδιά με φύλλα δέντρων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκμεταλλευτείτε την σημερινή αργία και δημιουργήστε πανεύκολες κατασκευές με τα παιδιά… φιλικές προς το περιβάλλον!

Πλασματάκια από φύλλα



Συγκεντρώστε φύλλα από έναν φθινοπωρινό περίπατο και χρησιμοποιήστε τα ως καμβάδες για τη ζωγραφική των παιδιών σας. Πιέστε τα φύλλα ανάμεσα στις σελίδες ενός βαρύ βιβλίου. Στη συνέχεια και αφού έχουν στρώσει αφήστε το φύλλο να σας εμπνεύσει στην επιλογή ζώου το οποίο θα απεικονίσετε με ακρυλικό χρώμα.

Αφού δημιουργήσετε διάφορα ζωάκια με τα φύλλα, τα παιδιά μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν τα φύλλα που περίσσεψαν και να φτιάξουν σπιτάκια, πλοία κ.α.
Δέντρα



Φέρτε την φύση μέσα στο σπίτι σας και συγκεκριμένα στην τραπεζαρία.

Για κορμό χρησιμοποιήστε ένα καφέ χαρτόνι το οποίο θα τυλίξετε έτσι ώστε να μοιάζει με κορμό δέντρου. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ξύλο κανέλας.

Στο εσωτερικό του απλώστε υγρή κόλλα. Για κλαδιά τα φύλλα των δέντρων, τα οποία μπορείτε να κολλήσετε στο εσωτερικό του «κορμού». Μια άλλη ιδέα είναι να κόψετε αρκετές λωρίδες χαρτιού τις οποίες θα κολλήσετε στο εσωτερικό του σωλήνα (κορμός δέντρου.)

Για βάση κόψτε ακανόνιστο σχήμα από χαρτόνι και κολλήστε το δεντράκι σας εκεί.
Φθινοπωρινή τέχνη



Χρησιμοποιήστε τα όμορφα φύλλα σαν καμβάδες και σχεδιάστε πάνω τους σχέδια με μαρκαδόρους glitter. Για να προσθέσετε λίγη παραπάνω λάμψη συμπληρώστε χρυσόσκονη. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν!
Βασιλικό στέμμα



Γιορτάστε το φθινόπωρο με ένα στεφάνι από πολύχρωμα φύλλα. Τα φύλλα μένουν στη βάση τους εύκολα χωρίς κόλλα και μάλιστα έτσι μπορείτε εύκολα να τα αντικαταστήσετε όταν ξεθωριάσουν τα παλαιότερα. 

Τρισδιάστατα φύλλα



Αυτά τα τρισδιάστατα σχέδια μπορούν να γίνουν με φύλλα που θα μαζέψετε από την αυλή σας. Με μολύβι, φτιάξτε το σχήμα του φύλλου στο χαρτόνι. Συλλέξτε ξερά φύλλα σε μια τσάντα και τρίψτε τα σε μικρά κομμάτια με τα χέρια σας. Απλώστε κόλλα στο σχέδιο του φύλλου που φτιάξατε νωρίτερα με το μολύβι σας και πασπαλίστε με τα κομμάτια φύλλων. Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει και στη συνέχεια τινάξτε απαλά το χαρτί για να απομακρύνετε τυχόν χαλαρά κομμάτια.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.