Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Διαμαρτυρία μαθητών από Κεφαλονιά και Λευκάδα στο υπουργείο Παιδείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητούν συνάντηση με τον υπουργό για τα προβλήματα που παραμένουν από το σεισμό του 2014 - Δείτε φωτογραφίες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν μαθητές, γονείς και καθηγητές από τη Λευκάδα και την Κεφαλονιά έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι.

Σχεδόν 50 άτομα έχουν συγκεντρωθεί έξω από το χώρο του υπουργείου και ζητούν συνάντηση με τον υπουργό, Νίκο Φίλη, για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν ακόμα οι μαθητές με τις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων στα νησιά εδώ και έναν χρόνο, από τον μεγάλο σεισμό της Κεφαλονιάς.

Ιθύνοντες του υπουργείου ζήτησαν από τους συγκεντρωμένους να επιλέξουν μία επιτροπή η οποία θα μπει στο υπουργείο, αλλά μέχρι στιγμής ζητούν να μπουν όλοι.











-----------

ΠΑΜΕ: Ο κ. Φίλης δεν δέχεται τους μαθητές προφασιζόμενος υποχρεώσεις

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Για κοροϊδία από την πλευρά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη απέναντι στους μαθητές που διαδήλωσαν σήμερα στο υπουργείο κάνει λόγο το ΠΑΜΕ.

Οι μαθητές ήταν από την Κεφαλονιά και τη Λευκάδα και ζητούσαν να δουν τον κ. Φίλη για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν ακόμα οι μαθητές με τις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων στα νησιά εδώ και έναν χρόνο, από τον μεγάλο σεισμό της Κεφαλονιάς.

«Αυτή τη στιγμή πάνω από 100 μαθητές από την Κεφαλονιά, πάνω από 10 διευθυντές σχολείων και μαζί τους η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς βρίσκονται σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Απαιτούν να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη και προσυμφωνημένη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με το οξύτατο πρόβλημα της αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων.

Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί την επικαιρότητα και την οξύτητα του προβλήματος σε μια περιοχή που μετράει τις πληγές της από τους σεισμούς το τελευταίο διάστημα (σεισμοί Λευκάδας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου). Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κοροϊδεύει τους συγκεντρωμένους έξω από το Υπουργείο Κεφαλλονίτες και δεν τους δέχεται προφασιζόμενος ότι έχει άλλες υποχρεώσεις. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, διευθυντές και φορείς της Κεφαλονιάς προχώρησαν αυτή τη στιγμή στον αποκλεισμό του Υπουργείου Παιδείας» αναφέρει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.