Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Κατανομή 22,5 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ομιλία Μπαλάφα στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΕΔΑ.

Ποσό ύψους 22,5 εκατομμυρίων ευρώ κατανέμεται στις περιφέρειες της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) για την κάλυψη της μισθοδοσίας του Ιανουαρίου του 2016, του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού των Περιφερειών, με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας.

Η εξέλιξη αυτή καθησυχάζει την ανησυχία για το θέμα της μισθοδοσίας των εργαζομένων στις περιφέρειες, μετά την απόφαση για κάλυψη των σχετικών δαπανών από το νέο έτος από τους ΚΑΠ και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε ομιλία του στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής), ο κ. Μπαλάφας ανέφερε ότι μέχρι το μήνα Νοέμβριο έχουν καταβληθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, 40 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω από όσα είχαν προβλεφθεί. «Οι υποχρεώσεις έως το τέλος του χρόνου είναι 323 εκατομμύρια περίπου και εκτιμούμε ότι θα καλυφθούν. Σε αυτές υπολογίζεται και το ποσό για τα παρακρατηθέντα των δήμων», σημείωσε.

Ο κ. Μπαλάφας χαρακτήρισε ως «ένα μικρό θετικό βήμα» το γεγονός ότι ο Προϋπολογισμός του 2016 δεν προβλέπει μείωση πόρων προς την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, αλλά αντιθέτως οριακή αύξηση κατά περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2015.

Υπογράμμισε τέλος ότι σε εξέλιξη βρίσκονται η αναδιάρθρωση των δανείων στους δήμους από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και η διαδικασία για τη διεύρυνση της συμμετοχής των δήμων στην υλοποίηση του ΠΕΠ Αττικής και των Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014–2020, καθώς και για την διασφάλιση της διαχειριστικής επάρκειας των δήμων ως δικαιούχων των προγραμμάτων αυτών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.