Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

«Πνίγηκε» στα σκουπίδια η Κέρκυρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αιτία το λουκέτο που έβαλαν κάτοικοι στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Σε ομηρία βρίσκεται το νησί της Κέρκυρας μετά τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το λουκέτο που έβαλαν οι κάτοικοι την προηγούμενη εβδομάδα, αντιδρώντας στην εγκατάσταση του δεματοποιητή στην περιοχή τους , έχει ως αποτέλεσμα η Κέρκυρα να πλημμυρίσει, από τους τόνους σκουπιδιών, που βρίσκονται πλέον σε κάθε γωνιά της και οι δυνατές νεροποντές να τα μεταφέρουν στο οδικό δίκτυο μετατρέποντας και τους δρόμους σε απέραντους σκουπιδότοπους.

Παρ’ ότι κάτοικοι και δημοτική αρχή κλήθηκαν χθες από τον εισαγγελέα Κέρκυρας για μία ευρεία συζήτηση, προκειμένου να υπάρξει μία συμβιβαστική λύση, οι μέχρι τώρα ενέργειες δεν επέφεραν κάποιο αποτέλεσμα.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σπύρος Ασπιώτης, «αναμένεται σύντομα να βρεθεί μία λύση».

Αυτό που ζητούν οι κάτοικοι του Τεμπλονίου είναι ο δεματοποιητής, που πρόκειται να έρθει σε λίγες ημέρες στο νησί, να μεταφερθεί σε άλλη τοποθεσία, ενώ ο σύλλογος κατοίκων της περιοχής εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων, καταλογίζει στο δήμαρχο Κώστα Νικολούζο, ευθύνες ότι «προσπαθεί να διασπάσει το ενιαίο μέτωπο των κατοίκων όλων των γύρω περιοχών» και παράλληλα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «στο σχέδιο διαχείρισης της δημοτικής αρχής υπάρχει αναφορά για νέα οικόπεδα που διαθέτει ο δήμος για τη χωροθέτηση και κατασκευή παρόμοιων μονάδων, ενώ τα ολοκληρωμένα πράσινα σημεία (ΟΠΣ) θα κατασκευαστούν σε οικόπεδα που θα επιλεγούν από τη δημοτική περιουσία.

Σύμφωνα πάντως με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, «το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Τεμπλονίου, προκειμένου η δημοτική αρχή να λάβει το πράσινο φως και να καταλήξει σε διέξοδο».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.