Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Υπάλληλος του ΟΓΑ συνελήφθη για απάτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζήτησε 900 ευρώ για να μεσολαβήσει για την έκδοση αναπηρικής σύνταξης.

Δικογραφία για απάτη σχηματίστηκε σε βάρος ενός 56χρονου υπαλλήλου του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), ο οποίος συνελήφθη προχθές σε περιοχή της Αττικής.

Σύμφωνα με καταγγελία, ο 56χρονος κάνοντας χρήση της ιδιότητάς του, προσφέρθηκε να μεσολαβήσει ώστε να εκδοθεί γρηγορότερα αναπηρική σύνταξη, ζητώντας από τους ενδιαφερόμενους το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι προορίζεται για την επιτροπή. Για το λόγο αυτό έλαβε αρχικά το ποσό των 500 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα τα ελάμβανε μετά την έκδοση της σύνταξης.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, ο 56χρονος δεν είχε τη δυνατότητα να παρέμβει στη διαδικασία συνταξιοδότησης, λόγω αναρμοδιότητας, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης ήταν καθ’ όλα νόμιμος και η σύνταξη θα εκδιδόταν τις προσεχείς ημέρες.

Προχθές το απόγευμα, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή της Αττικής, παραδόθηκε στον υπάλληλο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, ενώ αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, επενέβησαν άμεσα και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.