Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Φόβοι για κύμα φυγής μαθητών από την ιδιωτική εκπαίδευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ιδιοκτήτες σχολείων και σύλλογοι γονέων.

Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας, κάνοντας λόγο για κύμα φυγής μαθητών από την ιδιωτική εκπαίδευση.

«Εάν εφαρμοστεί το μέτρο του ΦΠΑ, τουλάχιστον 20.000 παιδιά θα φύγουν από την ιδιωτική εκπαίδευση», ανέφεραν οι εκπρόσωποι των γονέων μαθητών ιδιωτικών σχολείων. Αυτό, προσέθεσαν, θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Στην ιδιωτική εκπαίδευση, όπως λένε, απασχολούνται 30.000 εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 10.000 είναι εκπαιδευτικοί.

«Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να τηρήσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει προεκλογικά», δήλωσε ο Ιωακείμ Καλλιβρούσης, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία εκπροσωπεί 146 συλλόγους γονέων και κηδεμόνων από όλη τη χώρα.

Τονίστηκε ακόμη ότι μερικά ακριβά ιδιωτικά σχολεία δεν εκπροσωπούν το μέσο όρο των ιδιωτικών σχολείων της χώρας. Γονείς των μαθητών σε ιδιωτικά σχολεία δήλωσαν ότι δεν δέχονται ούτε τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% αλλά θέλουν την πλήρη κατάργηση του μέτρου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων Χαράλαμπος Κυραϊλίδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν οι σχολάρχες στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση που ισχύσει τελικά ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. «ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση έχει επιβληθεί μόνο στην Ελλάδα και το Μπαγκλαντές, αλλά ακόμη κι εκεί είναι 7% και όχι 23%», ανέφερε.

«Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη αν θα προσφύγουμε κι εμείς στην δικαιοσύνη, αλλά δεν θα δούμε το τρένο να έρχεται επάνω μας», δήλωσε από τον πλευρά του ο κ. Καλιβρούσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.