Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Πρέπει να δοθούν πιστώσεις από το ΠΔΕ και για τα μουσικά σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πέρυσι στηρίχτηκαν από το ΕΣΠΑ.

Συνολικά 320 αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, 98 μειωμένου ωραρίου και 221 ωρομίσθιοι εργάστηκαν το προηγούμενο σχολικό έτος στα μουσικά σχολεία. Τα μουσικά σχολεία μέχρι το προηγούμενο σχολικό έτος στηρίζονταν από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα «Αναβάθμιση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων».

Δεδομένου του γεγονότος ότι η πράξη αυτή δεν περιλαμβάνεται στο νέο ΕΣΠΑ θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις από το υπόλοιπο του κρατικού προϋπολογισμού και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Υπάρχουν κάποιες ώρες για τα Μουσικά Σχολεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως ενημερωθήκαμε και επομένως το μοναδικό πρόγραμμα που μπορεί να στηρίξει τα Μουσικά Σχολεία με προσλήψεις εκπαιδευτικών είναι το ΠΔΕ.

Όσον αφορά τους πίνακες εκπαιδευτικών ανά μουσικό όργανο ενημερωθήκαμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες. Στα παραπάνω να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τον αιρετό στο ΚΥΣΔΕ, Νεκτάριο Κορδή, έχουν απομείνει 236 πιστώσεις για τη Γενική Εκπαίδευση και 119 για την Ειδική από τον Τακτικό Προϋπολογισμό. Οι πιστώσεις αυτές μαζί με τις 4000 πιστώσεις του ΠΔΕ και τις διαθέσιμες του ΕΣΠΑ θα πρέπει να αξιοποιηθούν άμεσα για να καλυφθούν τα κενά στις δομές της Δευτεροβάθμιας Γενικής και Ειδικής εκπαίδευσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.