Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Οικονομική υποστήριξη του κοινωνικού ιατρείου αποφάσισε η Περιφέρεια Κρήτης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ποσό χρηματοδότησης είναι 48.000 ευρώ και θα έχει διάρκεια δύο χρόνια.

Τη χρηματοδότηση του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην πόλη του Ρεθύμνου αποφάσισε η Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να εξυπηρετηθεί η προμήθεια φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού. Το ποσό χρηματοδότησης είναι 48.000 ευρώ και θα έχει διάρκεια δύο χρόνια.

Η λειτουργία εθελοντικού ιατρείου κοινωνικής αλληλεγγύης στην πόλη του Ρεθύμνου τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο κυρίως στις ευπαθείς ομάδες μέσω κυρίως της παροχής, πρωτοβάθμιας υγείας σε άτομα, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας τους λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς και σε ανασφάλιστους μετανάστες.

Κάθε χρόνο οι εξυπηρετούμενοι πολίτες αυξάνονται, σύμφωνα με τα στοιχεία του κοινωνικού ιατρείου, ενώ σημαντικός είναι και ο αριθμός εμβολιασμού παιδιών (φτάνουν πάνω από τα 300) στα χρόνια λειτουργίας του. Με κύριο σύνθημα: «…πρέπει να πιστέψουμε ότι αυτός ο κόσμος που θέλουμε μπορεί να υπάρξει, τον δημιουργήσαμε και τον ζούμε, καιρός να τον διεκδικήσουμε» οι εθελοντές της συγκεκριμένης δομής, επιστημονικό και πολιτικό προσωπικό, έχουν προσφέρει σε πάνω από 6.000 ανθρώπους την υγειονομική αλλά και υποστηριχτική βοήθειά τους.

Είναι σημαντικό να ακουστεί η φωνή όλων όσων κινούνται στους χώρους του Κοινωνικού Ιατρείου μέσω της οποίας αναδύεται μία μεγάλη αλήθεια που αποτυπώνει την καθημερινότητα των αδύναμων ανθρώπων: «Γνωρίσαμε ανθρώπους παραμελημένους με τεράστια προβλήματα υγείας που είτε από φόβο, είτε από φτώχεια δεν προσέγγιζαν το σύστημα υγείας, γνωρίσαμε παιδιά πλήρως ανεμβολίαστα, είδαμε αρρώστιες που μόνο στα βιβλία είχαμε δει έως τώρα, είδαμε νέους ανθρώπους χωρίς δόντια, μάθαμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν τι είναι το AIDS και η ηπατίτιδα…».

Η τοπική αυτοδιοίκηση και η Περιφέρεια στηρίζουν το έργο του Κοινωνικού Ιατρείου ενώ δεν είναι λίγοι οι εθελοντές και οι δωρητές που έχουν εμπιστευθεί το έργο του στην τοπική κοινωνία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.