Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Η Αναγνωστοπούλου αναγνώρισε την αδικία που υφίστανται οι ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εδώ και χρόνια ολοκληρώθηκε η εκλογή τους αλλά όχι ο διορισμός τους.

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου συναντήθηκε στις 2 Οκτωβρίου με πολυμελή αντιπροσωπεία των ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ υπό διορισμό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δ. Χασάπη, και συζήτησαν διεξοδικά το θέμα των εκκρεμών επί επταετία διορισμών τους. Η κ. Αναγνωστοπούλου αναγνώρισε την αδικία που υφίστανται οι ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ και δεσμεύτηκε πολιτικά λέγοντας χαρακτηριστικά: «θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να λυθεί το θέμα».

Με μια χρηστή διαχείριση μπορεί το υπουργείο να εξασφαλίσει αυτές τις θέσεις.
Η κ. Αναγνωστοπούλου δήλωσε επίσης ότι με μια χρηστή διαχείριση μπορεί το υπουργείο να εξασφαλίσει αυτές τις θέσεις. Πρόσθεσε επίσης πως: «Η βοήθειά μου όχι μόνο είναι δεδομένη […] Τι να σας πω, ότι έχετε δίκιο; Δεν ξέρω, ότι αν ήμουν εκλεγμένη και περίμενα διορισμό θα είχα ανέβει στα κάγκελα; Αφού από τον ίδιο χώρο είμαι». Κατέληξε πως «με το που θα έρθουν οι πιστώσεις, θα κατανεμηθούν οι προσλήψεις. Οι πρώτοι απ’ όλους, η πρώτη προτεραιότητα [είναι οι εκλεγμένοι ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ], […] Από τη στιγμή που θα μας πιστωθούν τόσες προσλήψεις, 200 είναι; 300 είναι; Θα προταθούν αυτοί οι άνθρωποι που είναι εκλεγμένοι εδώ και χρόνια».

Τι να σας πω, ότι έχετε δίκιο; Δεν ξέρω, ότι αν ήμουν εκλεγμένη και περίμενα διορισμό θα είχα ανέβει στα κάγκελα; Αφού από τον ίδιο χώρο είμαι.

Υπενθυμίζουμε πως το Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό (ΕΤΕΠ) και το Ειδικό και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΕΔΙΠ) είναι απαραίτητος κρίκος στην αλυσίδα του διδακτικού και ερευνητικού έργου. Αποτελούν επιστημονικό δυναμικό υψηλών προσόντων το οποίο εκλέγεται και εξελίσσεται με διαδικασίες αντίστοιχες με αυτές των μελών ΔΕΠ των Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων. Ο αριθμός των ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ έχει υποδιπλασιαστεί την τελευταία πενταετία, (έχουν παγώσει όλες οι διαδικασίες διορισμού τα τελευταία επτά χρόνια), με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν εργαστήρια και κλινικές και να υποβαθμίζεται η ποιότητα των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Tο Μέτωπο Πρωτοβουλιών Εκλεγμένων Μελών Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ υπό αναμονή διορισμού απαρτίζεται από μέλη ΕΤΕΠ των οποίων οι διαδικασίες εκλογής στα αντίστοιχα ιδρύματα έχουν ολοκληρωθεί ήδη από το 2008, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ο διορισμός τους. Ζητούν να συνεισφέρουν στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο των ΑΕΙ αναλαμβάνοντας τη θέση στην οποία έχουν νομίμως εκλεγεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.