Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Εθελοντική αιμοδοσία στο Αριστοτέλειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις 6 και 13 Οκτωβρίου, από τις 9:30-12:30.

Την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου διοργανώνει το Αριστοτέλειο εθελοντική αιμοδοσία, από τις 9:00 έως τις 12:30, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου, σε μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, με στόχο την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Ιδρύματος.

«Το αίμα είναι ανθρώπινο αγαθό που ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται και ο μόνος τρόπος εξεύρεσής του είναι μέσω της διαδικασίας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η οποία δεν κοστίζει παρά μόνο λίγα λεπτά από τον προσωπικό μας χρόνο και είναι μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας, που συμβάλλει στην καλλιέργεια ενός πολιτισμού κοινωνικής αλληλεγγύης στον ευρύτερο χώρο στον οποίο κινούμεθα και δρούμε καθημερινά» αναφέρουν τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του ΑΠΘ.

Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα 18-65 ετών, μπορεί να δίνει άφοβα αίμα 3-4 φορές τον χρόνο. Η ποσότητα του αίματος που δίνει ο εθελοντής είναι 350cc και αντιπροσωπεύει το 1/20 περίπου από το αίμα του. Η αναπλήρωση του όγκου του αίματος γίνεται σε 24 ώρες με λήψη υγρών. Τα συστατικά του αίματος αναπληρώνονται πλήρως περίπου σε έναν μήνα. Κανένα φάρμακο δεν υποκαθιστά το αίμα ή το πλάσμα που χρειάζονται οι ασθενείς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.