Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Άμεση ανάγκη προσλήψεων στην εκπαίδευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνολικά 3.200 πιστώσεις λιγότερες από τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Τι αναφέρει ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ Δημήτριος Μπράτης.

Για πιστώσεις που είναι λιγότερες κατά 3.200 από κενά κάνει λόγο ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ Δημήτριος Μπράτης με ανάρτησή του στο δικτυακό του τόπο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι πιστώσεις που θα διατεθούν φέτος, συνολικά στην ΠΕ από ΕΣΠΑ, ΠΔΕ και κρατικό προϋπολογισμό, είναι κατά 3.200 λιγότερες από τα πραγματικά κενά Γενικής και Ειδικής Αγωγής που υπάρχουν στα σχολεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλαν οι Δ/νσεις ΠΕ στο υπουργείο παιδείας τα κενά ξεπερνούν τα 14.500, ενώ οι πιστώσεις που διατίθενται ανέρχονται στις 11.293.

Μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί:

· 1.712 δάσκαλοι

· 867 νηπιαγωγοί και

· 1.574 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων

· Σύνολο 4.153

Οι πιστώσεις που απομένουν ακόμα από το ΕΣΠΑ και το ΠΔΕ για την ΠΕ ανέρχονται σε 7.140.

Συγκεκριμένα απομένουν από το ΕΣΠΑ:

· 165 πιστώσεις για νηπιαγωγούς

· 95 για δασκάλους

· 675 για ειδικότητες στα ΕΑΕΠ

· 1.111 για ΣΜΕΑΕ

· 2.164 για παράλληλη στήριξη

· 449 για τάξεις υποδοχής

· Σύνολο 4.659

Από το ΠΔΕ:

· 2.131 για γενική αγωγή

· 350 για ειδική αγωγή

· Σύνολο : 2.481

Σύνολο πιστώσεων που απομένουν: 4.659 ΕΣΠΑ + 2.481 ΠΔΕ = 7.140

Γενικό Σύνολο πιστώσεων στην Π.Ε. για το σχολικό έτος 2015-16 : 4.153 που έχουν προσληφθεί + 4.659 ΕΣΠΑ + 2.481 ΠΔΕ = 11.293

Σημαντική, επίσης, είναι η μείωση των πιστώσεων από το ΕΣΠΑ για τη Γενική Αγωγή στην Π.Ε. αφού, φέτος, είναι κατά 1.168 λιγότερες σε σχέση με πέρσι.

Συγκεκριμένα:

Πέρυσι διατέθηκαν 4.721 πιστώσεις για ειδικότητες σε ΕΑΕΠ, ολοήμερο νηπιαγωγείο και ολοήμερο δημοτικό, ενώ φέτος διατίθενται συνολικά 3.553

Αναλυτικά



Οι πιστώσεις που διατίθενται δεν επαρκούν για να καλύψουν τα κενά και χρειάζονται τουλάχιστον 3.200 ακόμη για να καλυφθούν. Εξαιτίας της έλλειψης των πιστώσεων ,αλλά και της μεγάλης καθυστέρησης στις προσλήψεις αναπληρωτών, η κατάσταση στα σχολεία είναι τραγική. Ιδιαίτερα στην Ειδική αγωγή, το πιο ευαίσθητο τμήμα της εκπαίδευσης, δεν λειτουργεί σχεδόν καμιά δομή. Ούτε τα ειδικά σχολεία, ούτε τα τμήματα ένταξης, ούτε οι παράλληλες στηρίξεις, αφού δεν έχει προσληφθεί ακόμα ούτε ένας αναπληρωτής. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στη γενική αγωγή, όπου χιλιάδες τμήματα νηπιαγωγείων και δημοτικών δεν έχουν νηπιαγωγούς και δασκάλους ακόμα, ενώ λείπουν περισσότεροι από 1.500 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων. Ακόμη και σήμερα, αρχές Οκτώβρη, υπάρχουν νηπιαγωγεία και δημοτικά που δεν έχουν ανοίξει ακόμη.

Η κατάσταση αυτή, που είναι η χειρότερη των τελευταίων χρόνων για την εκπαίδευση, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με άλλο τρόπο ,παρά μόνο με την εξασφάλιση επιπλέον πιστώσεων για προσλήψεις. Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας οφείλουν άμεσα να εξασφαλίσουν τις πιστώσεις και να καλύψουν τα κενά.

Ταυτόχρονα πρέπει να δρομολογήσουν τις διαδικασίες για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών σε όλα τα οργανικά κενά , προκειμένου να αντιμετωπισθεί οριστικά το θέμα των κενών στα σχολεία.

---------------


Οριστικοί πίνακες αναπληρωτών για τα πειραματικά


Περαιτέρω ενημέρωση των εκπαιδευτικών από τα Ε.Π.Ε.Σ. των σχολικών μονάδων.
Αναρτήθηκαν σήμερα οι οριστικοί πίνακες των υποψηφίων εκπαιδευτικών για τις θέσεις αναπληρωτών στα πειραματικά σχολεία. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν από τα Ε.Π.Ε.Σ. των σχολικών μονάδων για τα περαιτέρω.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕ01

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕ02

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕ03

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕ04

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕ05

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕ06

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕ07

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕ09

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕ10

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕ11

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕ60

---------------


Οκτώβριος με κλειστά νηπιαγωγεία

Επιτακτική η άμεση ανακοίνωση της Β' φάσης πρόσληψης νηπιαγωγών.

Διανύουμε τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου και όμως τα κενά των νηπιαγωγών είναι πολυάριθμα με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτη η απρόσκοπτη λειτουργία των νηπιαγωγείων που ορισμένα εξ αυτών παραμένουν κλειστά.

Με βάση τα στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα η Διδασκαλική Ομοσπονδία στις 14 Σεπτεμβρίου τα κενά των νηπιαγωγών ανέρχονταν σε 1766 ενώ με την Α' φάση των προσλήψεων καλύφθηκαν μέρος των κενών. Συγκεκριμένα οι 867 προσλήψεις κάλυψαν μόνο το 49% των κενών.

Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα αναφέρει σε ενημερωτικό του ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ Βασίλης Παληγιάννης. «Σήμερα 01/10/2015 εξακολουθούν να υπάρχουν κλειστά νηπιαγωγεία και εκατοντάδες να υπολειτουργούν λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού. Το νηπιαγωγείο για να αποδειχτεί «μια ανοιχτή αγκαλιά» για όλα τα παιδιά όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας πρέπει άμεσα το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις αναπληρωτών νηπιαγωγών για την κάλυψη όλων των κενών».

Για τα κλειστά νηπιαγωγεία αναφέρεται και ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών (ΣΑΝ) που σε επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας τονίζει ότι «διανύουμε ήδη το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, και, σήμερα, 5/10/2015, υπάρχουν ακόμα πολλά τμήματα Νηπιαγωγείων που παραμένουν κλειστά, λόγω ελλείψεων εκπαιδευτικών, ενώ χιλιάδες μαθητές, στην πιο ευαίσθητη και κρίσιμη ηλικία που διανύουν και που αφορά στην ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνάμεων τους, παραμένουν αποκλεισμένοι από τη γνώση, εξαιτίας της ανυπαρξίας διορισμών εκπαιδευτικών».

Ο Σύλλογος δεν σταματά στην απλή αναφορά του προβλήματος αλλά επισημαίνει πως είναι σε θέση να γνωρίζει και μέσα από τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πως υπάρχουν επαρκή κονδύλια μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ΠΔΕ, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει το Υπουργείο, άμεσα και εντός της εβδομάδας που διανύουμε, στην Β' Φάση πρόσληψης αναπληρωτών γενικής αγωγής, με ικανό αριθμό νηπιαγωγών, ώστε να ομαλοποιηθεί, επιτέλους, η λειτουργία των σχολικών μονάδων και να ανοίξουν όλα τα τμήματα των νηπιαγωγείων της χώρας.

Ο ΣΑΝ κλείνει την επιστολή του, υπογραμμίζοντας, για πολλοστή φορά, πως δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν ουσιωδώς Κλασικά και Ολοήμερα Τμήματα Νηπιαγωγείων, όταν για κενά που αγγίζουν τα 2.000, οι προσλήψεις, γενικής αγωγής, στη Α' Φαση, στις 25/9/2015, ήταν μόνο 867. Κρίσιμη και κομβική η Β' Φάση προσλήψεων αναπληρωτών γενικής αγωγής και παρακαλούμε, όπως επιδείξετε τη δέουσα ευαισθησία, πραγματοποιώντας άμεση παρέμβαση επί του θέματος.

---------------

«Κλειστές για ακόμα μια φορά οι πόρτες του υπουργείου Παιδείας»

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν χθες σύλλογοι και επιστημονικά σωματεία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Παιδείας από συλλόγους και επιστημονικά σωματεία (Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών, Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, ΣΕΠΕ «Περικλής», ΣΕΠΕ «Σεφέρης», μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ και του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ) για το μειωμένο αριθμό προσλήψεων και τις περιοχές τοποθέτησης των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, καθώς και για τα συνολικά κενά και τα κλειστά σχολεία στην εκπαίδευση.

Σε δήλωσή τους για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ–ΚΙΝΗΣΕΩΝ–ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π.Ε. στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ κ.κ. Γαλάνης και Μιλτσακάκης αναφέρουν τα ακόλουθα:

«Για ακόμα μια φορά οι πόρτες του Υπουργείου ήταν κυριολεκτικά κλειστές, μια που η πολιτική ηγεσία αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, ισχυριζόμενη πως τα θέματα των διορισμών, των τοποθετήσεων και των κλειστών σχολείων συζητήθηκαν σε προηγούμενες συναντήσεις.

Είναι σαφές ότι η εφαρμογή του 3ου μνημονίου και των ελάχιστων προσλήψεων στηρίζεται στην απαξίωση και τον αυταρχισμό απέναντι στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος.

Απαιτούμε την τοποθέτηση των αναπληρωτών με βάση τις περιοχές προτίμησης τους και στο σύνολο των πραγματικών κενών, με την πραγματοποίηση σε μια φάση όλων των προσλήψεων και την κάλυψη τώρα όλων των κενών.

Φαίνεται ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζει σε μια άλλη πραγματικότητα, καθώς τα σχολεία οδηγούνται σε απόλυτη διάλυση.

Η τοποθέτηση του Υπουργού κ. Φίλη για την λειτουργία των σχολείων με κενά είναι προκλητική. Στη σημερινή επίσκεψή του στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Αγίου Δημητρίου διαπίστωσε από πρώτο χέρι τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση στην εκπαίδευση και δέχτηκε την οργή γονιών και εκπαιδευτικών.

Την ίδια στιγμή αναφέρει χωρίς ντροπή το δελτίο τύπου του Υπουργείου για την παγκόσμια μέρα του εκπαιδευτικού "…οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες ευθύνες του έργου τους μόνο κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες. Χρειάζονται, ανάμεσα σε άλλα, αξιοπρεπές εργασιακό περιβάλλον, ικανοποιητικές αποδοχές, σεβασμός των εργασιακών και ακαδημαϊκών δικαιωμάτων τους, αδιάλειπτη τη μέριμνα της πολιτείας και έμπρακτη αναγνώριση της κοινωνικής προσφοράς τους".

Τα σχολεία δεν ανοίγουν με εκθέσεις ιδεών και ευχές κύριε Φίλη!!! Κανένα σχολείο κλειστό, κανένας εκπαιδευτικός άνεργος! Κάλυψη τώρα όλων των κενών! Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί ΤΩΡΑ!».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.