Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ποιοι προστέθηκαν σε όσους μπορούν να διεκδικήσουν μετεγγραφή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι άλλαξε στην υπουργική απόφαση.
Δικαίωμα αίτησης και διεκδίκησης μετεγγραφής αποκτούν οι εισακτέοι με την κατηγορία 5% σοβαρών παθήσεων μετά από τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης του Σεπτεμβρίου. Παράλληλα δεν έχουν τη δυνατότητα μετεγγραφής οι αθλητές που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με διάκριση σύμφωνα με το άρθρο 34 του Ν. 2725/1999 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει

Ποιοι έχουν δικαίωμα μετεγγραφής

1. Τροποποιούμε την παράγραφο 1 του άρθρου 1 της με αρ. 143456/Ζ1/14−09−2015 (ΦΕΚ 2011 Β΄) υπουργικής απόφασης ως ακολούθως: «1. Οι διατάξεις της παρούσας απόφασης εφαρμόζονται για τους φοιτητές των Α.Ε.Ι., των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, που έχουν εγγραφεί:

α) μέσω της επιτυχίας τους στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Μαΐου − Ιουνίου εκάστου σχολικού έτους, Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού ημερήσιου ή εσπερινού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α΄ και Ομάδας Β΄,

β) μέσω της χρήσης άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης (εισαγωγή στο 10% των θέσεων εισακτέων κάθε Τμήματος, Σχολής ή Εισαγωγικής Κατεύθυνσης χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση) και

γ) μέσω της χρήσης του δικαιώματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις από τους πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, με κριτήριο το βαθμό απολυτηρίου τους και σε ποσοστό 5% καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων. Οι ανωτέρω έχουν δικαίωμα μετεγγραφής σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παραγράφους 5, 7 και 8 του άρθρου 21 του Ν. 4332/2015 (Α΄ 76). (ΦΕΚ 2320)

Οι μετεγγραφές επιτρέπονται μόνο για Σχολές ή Τμήματα ή Προγράμματα Σπουδών αντίστοιχα των Σχολών ή Τμημάτων ή Προγραμμάτων Σπουδών εισαγωγής, από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο, από Τ.Ε.Ι. σε Τ.Ε.Ι. και από Α.Ε.Α. σε Α.Ε.Α. και εφόσον το Ίδρυμα υποδοχής εδρεύει σε άλλη περιφέρεια. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η μετεγγραφή φοιτητή σε αντίστοιχο Τμήμα του ίδιου ΑΕΙ».

Ποιοι δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής

Δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής:

α) οι φοιτητές, στους οποίους έχει ήδη χορηγηθεί μετεγγραφή ή μεταφορά θέσης εισαγωγής κατά τα προηγούμενα της έναρξης ισχύος του Ν. 4332/2015 (Α΄ 76) ακαδημαϊκά έτη,

β) οι φοιτητές των οποίων η διάρκεια φοίτησης έχει υπερβεί τη διάρκεια των εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του τίτλου σπουδών σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών.

γ) Οι φοιτητές που με αίτησή τους έχουν διακόψει τη φοίτησή τους και για τους οποίους η φοιτητική ιδιότητα διακόπτεται προσωρινά κατά το χρόνο διακοπής της φοίτησης, εκτός αν η διακοπή οφείλεται σε αποδεδειγμένους λόγους υγείας ή σε λόγους ανωτέρας βίας.

δ) Φοιτητές που έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ με τις κάτωθι κατηγορίες:

(i) Tέκνα των Ελλήνων Εξωτερικού.

(ii) Αλλοδαποί – Αλλογενείς.

(iii) Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης που εισήχθησαν σε ποσοστό θέσεων καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων.

(iv) Υπότροφοι Αλλοδαποί − Αλλογενείς που έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα τμήματα Θεολογικών σχολών των Πανεπιστημίων και στα προγράμματα σπουδών των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών σε συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και σε ποσοστό 1% καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε όλες τις υπόλοιπες Σχολές.

(v) Υπότροφοι Ομογενείς.

(vi) αθλητές που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με διάκριση σύμφωνα με το άρθρο 34 του Ν. 2725/1999 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (ΦΕΚ 2320)

Μετεγγραφές εκτός του ποσοστού 15%

Τροποποιούμε την παράγραφο 2 του άρθρου 4 της ανωτέρω υπουργικής απόφασης ως ακολούθως: «2. Οι δικαιούχοι μετεγγραφής που υπάγονται στα στοιχεία α και β της παραγράφου 2, του άρθρου 2 της παρούσης απόφασης και μετεγγράφονται εκτός του ποσοστού 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων, υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση εντός της ίδιας ή άλλης συμπληρωματικής προθεσμίας, που ανακοινώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στην οποία δηλώνουν τη Σχολή ή το Τμήμα, που επιθυμούν να μετεγγραφούν».

Πολύδυμα τέκνα - δικαιολογητικά

Τροποποιούμε την παράγραφο 9 του άρθρου 5 της ανωτέρω υπουργικής απόφασης ως ακολούθως: «Βεβαίωση πρόσβασης για τους αποφοίτους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Β΄ και βεβαίωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις για τους αποφοίτους ΕΠΑΛ Α΄, στην περίπτωση που ο αιτών μοριοδοτείται επειδή ανήκει στην κατηγορία πολύδυμων τέκνων που συμμετείχαν το ίδιο σχολικό έτος στις πανελλαδικές εξετάσεις».

Η Υπουργική Απόφαση

Οι τροποποιήσεις

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.