Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ παίρνουν θέσεις γραμματέων στα δικαστήρια!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε το ΦΕΚ με το οποίο καταλαμβάνουν νέες θέσεις εργασίας.

Θέσεις γραμματέων σε δικαστήρια και εισαγγελίες σε ολόκληρη τη χώρα καταλαμβάνουν με ΦΕΚ οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που επαναπροσλήφθηκαν από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Η σχετική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Συγκεκριμένα, στο ΦΕΚ με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου 2015 αναφέρεται:

«Μεταφέρουμε τους κάτωθι υπαλλήλους, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, μερικής απασχόλησης, κατηγορίας ΥΕ του κλάδου Καθαριστριών, στον τομέα των υπαλλήλων των δικαστηρίων της χώρας, σε συνιστώμενες, με την παρούσα απόφαση προσωποπαγείς θέσεις του κλάδου ΠΕ Γραμματέων, πλήρους απασχόλησης και τους τοποθετούμε στα αναφερόμενα στον πίνακα δικαστήρια και εισαγγελίες. Οι ανωτέρω συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις καταργούνται αυτοδίκαια με την κατά οιονδήποτε τρόπο αποχώρησή τους από την υπηρεσία. Η μεταφορά τους γίνεται με παράλληλη δέσμευση κενών οργανικών θέσεων τακτικού προσωπικού, οι οποίες δεν πληρούνται για όσο χρόνο υφίστανται οι προσωποπαγείς θέσεις».

Διαβάστε εδώ το σχετικό ΦΕΚ

-------------

Το υπουργείο Δικαιοσύνης απαντά για τις καθαρίστριες


«Οι συγκεκριμένες μετατάξεις που απασχολούν κατά την τελευταία περίοδο πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή τους», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τις μετατάξεις υπαλλήλων καθαρισμού του υπουργείου Οικονομικών σε δικαστικές υπηρεσίες της χώρας.

«Σχετικά με τις μετατάξεις υπαλλήλων καθαρισμού του ΥπΟικ σε δικαστικές υπηρεσίες της χώρας αναφέρονται τα εξής: Οι συγκεκριμένες μετατάξεις που απασχολούν κατά την τελευταία περίοδο πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή τους. Η ύπαρξη όλων των σχετικών προσόντων και η ανταπόκριση στα προβλεπόμενα κριτήρια έχει προκύψει με την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας. Για παράδειγμα η ένταξη των υπαλλήλων σε προσωποπαγείς θέσεις πλήρους απασχόλησης προβλέπεται από το άρθρο 17 παρ. 7 του Ν. 4325/2015 και έχει εγκριθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Επίσης επισημαίνεται ότι οι ίδιες μετατάξεις εγκρίθηκαν προηγουμένως από τα αρμόδια δικαστικά (υπηρεσιακά) συμβούλια. Ας σημειωθεί ότι η έναρξη της διαδικασίας κινητικότητας και αξιολόγησης των προσόντων για μετάταξη ανάγεται στο έτος 2013 (άρθρο 90 παρ. 1 του Ν. 4172/2013), ενώ πίνακας των αποτελεσμάτων ανακοινώθηκε από το ΑΣΕΠ ήδη από τον Δεκέμβριο του 2014».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.