Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΜΙΔΑ: Αβάσιμοι οι φόβοι ότι θα χαθούν περιουσίες στους πλειστηριασμούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Ουδείς ενδιαφέρεται για αγορά ακινήτων».

«Οι φόβοι ότι στους πλειστηριασμούς θα χαθούν περιουσίες είναι εντελώς αβάσιμοι», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9.

«Δεν φοβόμαστε ότι η αλλαγή των πλαισίου για τα κόκκινα δάνεια, μπορεί να αλλάξει την αγορά ακινήτων διότι αυτή τη στιγμή ούτε πλειστηριασμοί θα γίνουν, όσο υπάρχει ο ΕΝΦΙΑ, ουδείς ενδιαφέρεται για αγορά ακινήτων», ανέφερε ο κ. Παραδιάς, ο οποίος έκανε λόγο για «πολύ καυγά για το τίποτε» επικαλούμενος και το παράδειγμα της Κύπρου, όπου «επετράπησαν οι πλειστηριασμοί, αλλά δεν έγινε τίποτε».

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο ενδέχεται να υπάρξει ενδιαφέρον να δημιουργηθούν εταιρείες για να αξιοποιήσουν την ακίνητη περιουσία που θα προκύψει από τους πλειστηριασμούς, είπε ότι «αν υπάρξουν τέτοιες εταιρείες, αυτοί που συνέλαβαν το σχέδιο θα είναι οι πρώτοι που θα βλαστημήσουν».

Ο κ. Παραδιάς διευκρίνισε ότι δεν θεωρεί ότι μπορεί να μην υπάρχει φορολογία στην ακίνητη περιουσία, εντοπίζοντας το πρόβλημα στον «συμπληρωματικό φόρο», και επανέλαβε ότι «η μείωση της αξίας των ακινήτων δεν δημιούργησε κίνητρο για αγορά και ότι “κάθε ακίνητο πρέπει να έχει το δικό του φόρο».

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι «το αδιέξοδο του ΕΝΦΙΑ είναι πιο εμφανές σε ανθρώπους με περιουσιακά στοιχεία που είναι απούλητα, και ξενοίκιαστα» και προσέθεσε ότι η ελληνική αγορά «δεν χρειάζεται καινούργιους κτιριακούς όγκους αλλά αναβάθμιση των υπαρχόντων αλλά δεν υπάρχει ούτε οικονομική δυνατότητα, ούτε κίνητρο».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.