Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Το πιο ηθικό smartphone στον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατασκευάζεται με σεβασμό στο περιβάλλον και τους εργαζομένους.

Το Fairphone είναι ένα ιδιαίτερο smartphone το οποίο παρουσιάστηκε το 2013, με ορισμένα χαρακτηριστικά που δεν συναντώνται σε άλλες συσκευές: το Fairphone κατασκευαζόταν από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και από εργάτες με σωστές αμοιβές. Η εταιρεία που κατασκεύασε τη συσκευή αυτή, επανέρχεται σήμερα, δύο χρόνια αργότερα, για να παρουσιάσει τη δεύτερη γενιά του Fairphone.

Το Fairphone 2 τρέχει λειτουργικό Android 5.1 Lollipop, ενώ στο εσωτερικό του «χτυπά» ένας επεξεργαστής Snapdragon 801, συνοδευόμενος από 2 GB μνήμης RAM και χώρο αποθήκευσης 32 GB που μπορεί να επεκταθεί με κάρτα microSD.

Η οθόνη 5 ιντσών της συσκευής έχει ανάλυση 1.920 x 1.080, ενώ εξοπλίζεται με LTE και δύο υποδοχές για κάρτες SIM.

Όπως είναι φυσικό, η συσκευή δεν βασίζεται μόνο στα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και σε επιπλέον «αρετές» της. Για αρχή, το Fairphone 2 είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί εύκολα να το ανοίξει και να αφαιρέσει όποιο τμήμα έχει χαλάσει. Επιπλέον, το πίσω κάλυμμα καλύπτει τις άκρες του μπροστινού τμήματος, λειτουργώντας σαν προστατευτική θήκη.

Επιπλέον, οι κάτοχοι της συσκευής μπορούν να δουν ποιος έχει κατασκευάσει το κάθε τμήμα της συσκευής και πού ακριβώς βρίσκεται. Η εταιρεία χρησιμοποιεί όσο περισσότερα υλικά μπορεί από περιβαλλοντικά υπεύθυνες πηγές σε περιοχές που γίνονται συγκρούσεις, όπως το Κονγκό. Στόχος να ενισχύσει τις ηθικές πρακτικές όπου το αντίθετο είναι ο κανόνας.




Προτεραιότητα είναι ακόμη η καλή διαβίωση των εργατών, με ένα ποσοστό από την αγορά κάθε συσκευής να πηγαίνει στο ταμείο ενός εργοστασίου στην Κίνα. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση και επιμόρφωση των εργατών. Επιπλέον, η εταιρεία πληροφορεί τους καταναλωτές για το πώς κατανέμονται τα χρήματα που κοστίζει η συσκευή.


Το Fairphone 2 είναι διαθέσιμο για προπαραγγελίες στην Ευρώπη, με την τιμή του να φτάνει τα 525 ευρώ και τις παραδόσεις να αναμένονται να ξεκινήσουν το Νοέμβρη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.