Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Οι προτάσεις της Περιφέρειας για την αντιπλημμυρική θωράκιση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε ποιες ενέργειες πρέπει να προβούν οι δήμοι.

Σε πλήρη ετοιμότητα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πλημμυρών βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα (Αττικής) μετά την έγκαιρη κινητοποίηση για λήψη των απαιτούμενων μέτρων των δώδεκα δήμων της.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο «η θωράκιση της περιοχής έναντι πιθανών συνεπειών από έντονες βροχοπτώσεις, επιτυγχάνεται με μέτρα στα οποία εστιάσαμε την προσοχή των δήμων».

Συγκεκριμένα, οι δήμοι ενημερώθηκαν ότι πρέπει να προβούν:

- Στον έλεγχο, τη συντήρηση και τον καθαρισμό των φρεατίων αρμοδιότητάς τους καθώς και του δικτύου όμβριων υδάτων. Επίσης στον έλεγχο και τη λήψη προστατευτικών μέτρων ασφαλείας (κιγκλιδώματα, μπάρες κ.λπ.) σε φρεάτια που τυχόν είναι ανοιχτά.

- Στον έλεγχο και τη συντήρηση όλων των αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητας τους, με προτεραιότητα στα σημεία αυτά που θεωρούνται επικίνδυνα, μαζί με την καταγραφή όλων εκείνων των ζωτικών σημείων που θα χρειασθούν έγκαιρη και συνεχή ενίσχυση με αναχώματα για την αποφυγή πλημμυρών στην περιοχή.

- Στην απομάκρυνση φερτών υλικών, φύλλων δέντρων κ.λπ. ώστε να μην προκληθούν εμφράξεις σε φρεάτια από ροή όμβριων υδάτων και στον έλεγχο τους σε τακτά χρονικά διαστήματα.

- Σε έλεγχο που διασφαλίζει ότι δεν εγκαταλείπονται διάσπαρτα υλικά (από ιδιωτικά ή δημόσια έργα) τα οποία μπορούν να παρασυρθούν από τα βρόχινα νερά και να δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα στις αποχετεύσεις.

- Στη διασφάλιση ότι τα μηχανήματα των δήμων (αντλίες, βυτιοφόρα, σκαπτικά μηχανήματα κ.λπ.) είναι κατάλληλα συντηρημένα και σε ετοιμότητα, ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να επέμβουν έγκαιρα.

- Στην επικαιροποίηση των μνημονίων ενεργειών τους και ενημέρωση για την κατάσταση Προσωπικού Πολιτικής Προστασίας.

- Στη σύγκληση των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων (ΣΤΟ) με ευθύνη των δημάρχων και σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται σε επίπεδο δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.