Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Εταιρεία ρομποτικής προειδοποιεί: Μην κάνετε σεξ με τα ανδροειδή μας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι κατακσευαστές του Pepper απαγορεύουν στους ιδιοκτήτες όποια... ανάρμοστη συμπεριφορά.

Μπορούν να εκπαιδεύσουν, να ψυχαγωγήσουν ακόμα και να βοηθήσουν πραγματοποιώντας διάφορες τραπεζικές εντολές ή κάνοντας check-in σε ξενοδοχεία. Αλλά το πάρουν το ρόλο σεξουαλικού συντρόφου, είναι πέρα από τα όριά τους, προειδοποιεί Ιαπωνική Εταιρεία κατασκευής ρομπότ.

Πράγματι η προειδοποίηση που εξέδωσε η SoftBank, η κατασκευάστρια εταιρεία του Pepper ενός από τα πιο διάσημα robot παγκοσμίως, είναι περίεργη στο άκουσμά της, όχι όμως και παράλογη.

Με την αλματώδη πρόοδο που σημειώνει η ρομποτική - σε κυκλοφορία διατίθενται όλο και περισσότερα ρομπότ καθημερινής χρήσης που ανά περιπτώσεις είναι και ανθρωπόμορφα - δεν αργήσαμε να γνωρίσουμε και την Roxxxy, την ρομποτική κούκλα του σεξ, που απέδειξε πως η εν λόγω πρόοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τομείς.

pepper

Με αφορμή αυτό, η ιαπωνική εταιρεία SoftBank, που κατασκευάζει τον Pepper- το πιο γνωστό ανθρωποειδές ρομπότ της χώρας, που άρχισε να πωλείται νωρίτερα μέσα στο έτος- περιλαμβάνει στους όρους χρήσης (user agreement) το εξής κομμάτι: «Ο κάτοχος δεν πρέπει να προβεί σε σεξουαλική πράξη» με το ρομπότ ή σε άλλη «ανάρμοστη συμπεριφορά».

Όπως διευκρινίζει σχετικό δημοσίευμα του Guardian, το ανεπιθύμητο... σεξ δεν είναι ο μόνος κίνδυνος που αντιμετωπίζει το Pepper, καθώς νωρίτερα μέσα στον μήνα ένας άνδρας συνελήφθη στο Τόκιο μετά από...οργισμένη επίθεση εναντίον του ρομπότ.

Ο Κιίτσι Ισικάβα, ο οποίος είχε καταναλώσει αλκοόλ, φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι επιτέθηκε στο ρομπότ επειδή είχε ενοχληθεί από το μη ικανοποιητικό επίπεδο εξυπηρέτησης που παρείχαν οι άνθρωποι συνάδελφοί του. Επίσης, μερικές εβδομάδες νωρίτερα, το Hitchbot – ένα ρομπότ το οποίο είχε γίνει γνωστό για τα ταξίδια του με ωτοστόπ- ανακηρύχθηκε «νεκρό» μετά από επίθεση βανδάλων ενώ ταξίδευε στις ΗΠΑ.

Τα ρομπότ χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στην εξυπηρέτηση πελατών στην Ιαπωνία, με το Pepper, κόστους 198.000 γιεν (1.650 δολαρίων) να έχει γίνει δημοφιλές από τον Ιούνιο, που άρχισαν οι πωλήσεις του, καθώς είναι ικανό να αντιλαμβάνεται τα ανθρώπινα συναισθήματα, να κάνει συζήτηση και να κινείται αυτόνομα.

Στους υπόλοιπους όρους χρήσης του 120 εκατοστών ρομπότ αναφέρεται ότι δεν θα έπρεπε να απομακρυνθεί από τον χώρο του ιδιοκτήτη του ή να χρησιμοποιηθεί για να βλάψει ανθρώπους, να αποστελεί spam emails ή να παραβιαστεί το λογισμικό του για να αποκτήσει πιο...σέξι φωνή. Επίσης, η εταιρεία προειδοποιεί ότι η διενέργεια άσεμνων πράξεων στο ρομπότ θα μπορούσε να «τιμωρηθεί» (χωρίς να διευκρινίζεται τι είδους τιμωρία θα ήταν αυτή ή πώς θα εντοπίζονταν οι δράστες).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.