Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ασφάλεια μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι θύρες εισόδου και εξόδου να παραμένουν κλειστές.

Στο πλαίσιο της αυτονομίας της σχολικής μονάδας, με σκοπό να διαφυλάσσεται η ασφάλεια των μαθητών και να αποτρέπεται η αναίτια είσοδος και έξοδος αυτών από τον προαύλιο χώρο του σχολείου, καθώς και η είσοδος ατόμων που ουδεμία σχέση έχουν με τη λειτουργία του, στην με αριθμό 2368/Γ2/9- 1-2007 εγκύκλιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., αναφέρονται τα εξής:

Οι θύρες εισόδου-εξόδου στο χώρο του σχολείου παραμένουν κλειστές κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του με ευθύνη των διευθυντών των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα παραπάνω ορίζονται στην εγκύκλιο του υπουργείου για τη λειτουργία σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016.

Στην εγκύκλιο 2368/Γ2/9- 1-2007 περιλαμβάνονται τα εξής:

Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υποχρεούνται να φροντίζουν, ώστε οι θύρες εισόδου – εξόδου στο χώρο του σχολείου να παραμένουν κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου.

Με αυτόν τον τρόπο διαφυλάσσεται η ασφάλεια των μαθητών και αποτρέπεται η αναίτια είσοδος και έξοδος αυτών από τον προαύλιο χώρο του σχολείου καθώς και η είσοδος ατόμων που ουδεμία σχέση έχουν με τη λειτουργία του σχολείου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.