Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Σύσκεψη για την απλούστευση της αδειοδότησης επιχειρήσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι τέσσερις τομείς που επελέγησαν κατά προτεραιότητα.
Μεταποίηση τροφίμων, τουρισμός, εξορυκτικές δραστηριότητες και εστίαση είναι οι τέσσερις τομείς της οικονομίας από τους οποίους θα ξεκινήσει η απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης με στόχο η έκδοση της δευτερογενούς νομοθεσίας (υπουργικές αποφάσεις, εγκύκλιοι κλπ.) να έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2016.

Αυτό αποφασίστηκε σε συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Έργου για την απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση της οικονομικής δραστηριότητας, επικεφαλής της οποίας και συντονιστής είναι ο γεν. γραμματέας Βιομηχανίας Ευστράτιος Ζαφείρης. Οι τέσσερις κλάδοι που επελέγησαν κατά προτεραιότητα καλύπτουν συνολικά το 40% των οικονομικών δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του νόμου, αλλά και αντίστοιχο ποσοστό της συνολικής επιχειρηματικότητας της χώρας.

Η σύσταση της Ομάδας έγινε με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν.4262/2014 και έχει ως σκοπό τον προγραμματισμό, την παρακολούθηση και την προώθηση των αναγκαίων δράσεων για την εφαρμογή του νόμου. Η βασική φιλοσοφία του νόμου προβλέπει την καταρχήν αδειοδότηση με ευθύνη του επενδυτή και αυστηρό εκ των υστέρων σύστημα ελέγχου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.