Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Έρχονται κατασχέσεις για «κόκκινα» δάνεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο «δόκανο» των «θεσμών» αναμένεται να μπουν οι επιχειρηματίες που διαθέτουν περιουσία, αλλά δεν αποπληρώνουν τα υπέρογκα δάνεια των επιχειρήσεών τους εδώ και τέσσερα χρόνια και μάλιστα έκαναν το μεγαλύτερο μέρος του δανείου προσωπική τους κατάθεση σε τράπεζες του εξωτερικού.

Η πίεση που θα ασκηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα υπαγορεύθηκε από την αυστηρή προειδοποίηση των «θεσμών» προς τους τραπεζίτες για οριστική διευθέτηση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων σε μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις. Οι τραπεζίτες υποχρεούνται πλέον να καλέσουν τους μπαταχτσήδες μεγαλοεπιχειρηματίες να πληρώσουν αλλιώς θα χάσουν τις εταιρείες τους.

Πρόκειται για επιχειρηματίες από τους κλάδους των κατασκευών, των σούπερ μάρκετ, των ΜΜΕ, της υγείας, των ξενοδοχείων και της ακτοπλοΐας, οι οποίοι διοικούν την επιχείρησή τους, απολαμβάνουν υψηλές αμοιβές, διάγουν πολυτελή βίο και αποτελούν τη βασική αιτία δημιουργίας του βουνού των «κόκκινων» δανείων.

Το βασικό επιχείρημα των εποπτικών Αρχών είναι πως υπάρχουν δεκάδες επιχειρηματίες οι οποίοι σταμάτησαν να πληρώνουν τα υπέρογκα δάνεια των επιχειρήσεών τους από το 2011 και το μεγαλύτερο μέρος των δανείων το έβαλαν στην τσέπη τους και σήμερα βρίσκεται σε ξένες τράπεζες ως κατάθεση!

Με βάση τα στοιχεία που έχουν οι τράπεζες, πρόκειται για δάνεια ύψους 10 δισ. ευρώ, τα οποία έκαναν φτερά, έγιναν καταθέσεις των επιχειρηματιών στο εξωτερικό και δεν έπεσε ούτε ένα ευρώ στις επιχειρήσεις τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.