Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Πειθαρχικό παράπτωμα μη συμμετοχής σε προγραμματισμένη συνεδρίαση Συλλόγου Διδασκόντων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο πειθαρχικό εκπαιδευτικοί γιατί αποχώρησαν πριν τη διεξαγωγή ψηφοφορίας επιλογής Διευθυντή.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ συντάσσεται με την απόφαση – καταγγελία του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και ζητά να σταματήσει άμεσα η εις βάρος των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου που ξεκίνησε αμέσως μετά τη μη εκλογή Διευθυντή στο Σχολείο τους.

«Θεωρούμε ακατανόητο και απαράδεκτο να καλούνται οι συνάδελφοι σε απολογία για το πειθαρχικό παράπτωμα της μη συμμετοχής σε προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων τη στιγμή που παραβρίσκονταν στο σχολείο από την έναρξη της ώρας λειτουργίας του, είχαν ολοκληρώσει εξωδιδακτικά καθήκοντα που τους είχαν ανατεθεί και αποχώρησαν πριν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την εκλογή Διευθυντή, εκδηλώνοντας με τον τρόπο αυτό τη διαφωνία τους με την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου για τη Διεύθυνση του σχολείου, πράξη που εξάλλου προβλέπεται και στην ισχύουσα νομοθεσία και γι αυτό υπάρχει η πρόβλεψη για ενισχυμένη απαρτία για την εκλογή του Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Σημειώνουμε ότι με εγκύκλιο που είχε αποστείλει ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, στις 18 Ιουνίου του 2015, διευκρίνιζε ότι η διαδικασία της ψηφοφορίας για την επιλογή διευθυντή σχολικής μονάδας είναι μέρος της ειδικής συνεδρίασης του συλλόγου διδασκόντων που συγκαλείται με αυτόν τον σκοπό. Συνεπώς, η παρουσία των εκπαιδευτικών στη συνεδρίαση είναι υποχρεωτική, όπως προβλέπεται για κάθε συνεδρίαση συλλόγου διδασκόντων. Η προϋπόθεση του 65% πληρείται όταν στην αρχή της συνεδρίασης είναι παρόντες τουλάχιστον το 65% των εκλογέων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.