Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ο Υπουργός Παιδείας για τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαβιβάστηκαν δικαιολογητικά χρηματοδότησης συνολικού ύψους 112 εκ. ευρώ.

Για το τρέχον οικονομικό έτος έχουν διαβιβαστεί προς την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του ΥΠΟΠΑΙΘ δικαιολογητικά χρηματοδότησης συνολικού ύψους 112.000.000 ευρώ περίπου για κάλυψη δαπανών λειτουργίας, σίτισης φοιτητών και μισθοδοσίας έκτακτου διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) της χώρας, εκ των οποίων έχει εξοφληθεί το ποσό των 2.000.000 ευρώ περίπου που αφορά στη μισθοδοσία ωρομίσθιου διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ.

Τα παραπάνω αναφέρει εγγράφως ο υπουργός Παιδείας σε ερώτηση που του κατατέθηκε στη βουλή ενώ κάνει γνωστό πως η ενταλματοποίηση και εξόφληση του ανωτέρω ποσού ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο υπάγεται διοικητικά η ΥΔΕ στο ΥΠΟΠΑΙΘ.

Ο ερωτών βουλευτής κ. Καράογλου υπογράμμιζε στο κείμενό του ότι τα Πανεπιστήμια βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, με αρκετά από αυτά να μην δύνανται να καλύψουν στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν σταδιακά με λουκέτο. «Η οικονομική κατάσταση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι τραγική, καθώς δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ τακτικής επιχορήγησης για το 2015 και όλο αυτό το διάστημα λειτουργούν με όσα αποθεματικά διέθεταν από προηγούμενες χρήσεις» τόνιζε ο κ. Καράογλου που ζητούσε να μάθει αν προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να καταβάλλει την κρατική επιχορήγηση για το 2015 στα ΑΕΙ της χώρας για να συνεχιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.