Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ενυδάτωση: πως να παραμείνετε υγιείς όταν ταξιδεύετε!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για να παραμείνετε υγιείς και ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, πρέπει να λαμβάνετε πολλά υγρά. Η σωστή ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για μια καλή υγεία είτε είστε σπίτι είτε σε κάποιον προορισμό. Όταν κάποιος βρίσκεται εκτός σπιτιού, είναι δύσκολο να ακολουθήσει τις καθημερινές συνήθειες και συνήθως η κατανάλωση νερού και υγρών είναι μία εξ αυτών. Το σώμα μας χάνει συνεχώς νερό από την εφίδρωση ακόμα κι από την αναπνοή.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για να μείνετε ενυδατωμένοι!

• Τα υγρά που χρειάζεται καθένας δεν είναι πάντα ίδια. Αρκετοί παράγοντες επηρεάζουν τις ανάγκες μας όπως το κλίμα, το πόσο ενεργοί είμαστε, τα ρούχα, οι σωματοδομή και η ηλικία μας. Ένα αδύνατο σώμα αποτελείται από περισσότερο νερό παρά από λίπος, άρα όσοι είναι πιο λεπτοί και πιο μυώδεις χρειάζονται περισσότερο νερό. Κάποιες ιατρικές παθήσεις επίσης όπως ο διαβήτης απαιτούν περισσότερη κατανάλωση νερού.

• Η δίψα είναι δείγμα ότι είμαστε ήδη αφυδατωμένοι. Στόχος μας πρέπει να είναι η αποφυγή της δίψας. Το χρώμα των ούρων μπορεί να σας δείξει αν είστε ενυδατωμένοι ή όχι: διάφανο ή ανοιχτό κίτρινο σημαίνει πως είστε ενυδατωμένοι ενώ πιο σκούρες αποχρώσεις σημαίνει πως πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό. Επίσης, προσέξτε πως μπορεί να νιώθετε πεινασμένοι ενώ στην πραγματικότητα διψάτε, καθώς η αίσθηση είναι η ίδια. Για να κρατήσετε υπό έλεγχο τα κιλά σας, πίνετε πολύ νερό!

• Το αλκοόλ έχει διουρητική δράση, πιείτε νερό ενδιάμεσα για να καταναλώσετε αλκοόλ με σύνεση. Τα αθλητικά ποτά δεν είναι απαραίτητα εκτός αν η άσκηση είναι σε έντονους ρυθμούς και άνω των 90 λεπτών.

Συμβουλές Ενυδάτωσης

1. Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν υψηλά ποσοστά νερού οπότε καταναλώστε μήλα, αχλάδια και πορτοκάλια και βάλτε τις σαλάτες στο καθημερινό σας πρόγραμμα ώστε να αυξήσετε το ποσοστό νερού που λαμβάνετε καθημερινά.

2. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, πάντα ξεκινήστε τη μέρα σας με μερικά ποτήρια νερού πριν βγείτε στο δρόμο.

3. Έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό.

4. Προσέξτε τον καιρό και τις κλιματικές συνθήκες του προορισμού σας. Τα ζεστά μέρη θα αυξήσουν την απώλεια νερού. Τα μεγάλο υψόμετρο και η υψηλή υγρασία επίσης. Οι καμπίνες των αεροπλάνων έχουν χαμηλά επίπεδα υγρασίας, περίπου 10-20%. Όταν λοιπόν πετάτε, ιδίως σε διεθνείς προορισμούς πρέπει να καταναλώνετε περισσότερο νερό και να έχετε το νου σας για τυχόν σημάδια αφυδάτωσης. Αποφύγετε το αλκοόλ στο αεροπλάνο.

5. Ενυδατώστε το δέρμα σας. Έχετε πάντα μαζί σας μια ενυδατική κρέμα.


Πηγή: http://blog.nowdoctor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.