Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ξανά «στο κόκκινο» το όζον

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης για το όζον σε τρεις σταθμούς μέτρησης.

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνει ότι σήμερα σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον σε τρεις σταθμούς μέτρησης. Συγκεκριμένα μέχρι τις 16:00 παρατηρήθηκε μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 192 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Νέας Σμύρνης, μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 182 μg/m3 (από μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 246 μg/m3 νωρίτερα) στο Σταθμό Μέτρησης Αμαρουσίου και μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 217 μg/m3 (από μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 218 μg/m3 νωρίτερα) στο Σταθμό Μέτρησης Περιστερίου.

Για το λόγο αυτό σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα». Αναμένεται μείωση των τιμών όζοντος αργά το απόγευμα.

Η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.