Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Συνεργασία Πανούση με το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την ασφάλεια των παιδιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πανούσης: Θα στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας αυτή τη συμφωνία.

Σύμφωνο συνεργασίας, για την υποστήριξη και την ασφάλεια των παιδιών, υπέγραψαν σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και ο πρόεδρος του συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.

«Θα στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας αυτή τη συμφωνία», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πανούσης, λέγοντας χαρακτηριστικά «με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα υπάρχουν και χαμόγελα», ενώ διαβεβαίωσε τον κ. Γιαννόπουλο πως «θα είμαστε συνεχώς κοντά σας»

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», από την πλευρά του, αναφέρθηκε «στο πολύτιμο έργο της Αστυνομίας», καθώς και στην πολύ καλή συνεργασία που έχει μαζί της ο Σύλλογος.

Το σύμφωνο συνεργασίας περιλαμβάνει θέματα που αφορούν στην υποστήριξη υποθέσεων για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο και είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας, κακοποίησης, παραμέλησης, σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ηλεκτρονικού εγκλήματος, πλημμελούς φύλαξης, καθώς και για ανήλικους που έχουν εξαφανιστεί. Παράλληλα, ένα ξεχωριστό κεφάλαιο του συμφώνου αποτελεί η προστασία και φροντίδα παιδιών μεταναστών.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του υπουργείου την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, 116000, οι οποίες είναι συνδεδεμένες με τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

Επίσης, το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα αναλάβει, μεταξύ άλλων, την ψυχολογική υποστήριξη ανήλικων θυμάτων, σε όλη διάρκεια της παραμονής τους σε Αστυνομικά Τμήματα, εφ’ όσον αυτό ζητηθεί από τους έχοντες την επιμέλειά τους και κατόπιν σχετικής έγκρισης από τον διοικητή της εκάστοτε αστυνομικής υπηρεσίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.