Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Εντοπίστε τους φίλους σας στο χάρτη του Messenger

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βήματά τους με ακρίβεια ενός μέτρου.

Ο Χάρι Πότερ είχε το δικό του μαγικό χάρτη «Marauder’s Map», όμως οι χρήστες του Facebook έχουν τώρα τη δική τους… ψηφιακή εκδοχή, με την οποία μπορούν να εντοπίσουν την ακριβή τοποθεσία των φίλων τους χρησιμοποιώντας πληροφορίες από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η υπηρεσία αυτή «φορτώνεται» όταν ανοίγει κανείς το κουμπί με τα Μηνύματα και ψάξει τη σελίδα για δεδομένα τοποθεσίας, έτσι ώστε να εμφανιστούν οι κινήσεις των φίλων του με εντυπωσιακή ακρίβεια, αναφέρει σε άρθρο της η MailOnline.

Η δημιουργία του χάρτη αποτελεί μια ιδέα του Aran Khanna, φοιτητή στο τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών και Μαθηματικών στο Χάρβαρντ, ο οποίος ήθελε να εξερευνήσει πόσα πολλά δεδομένα μπορούσε να του αποκαλύψει το Messenger για τους χρήστες με τους οποίους συνομιλούσε.



Η εφαρμογή Messenger επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν την τοποθεσία τους στους φίλους τους και μπορεί να επιλεγεί ως default για να ενημερώνει όλα τα μηνύματα που ανταλλάσσει.

«Αλιεύοντας» μέσα από το ιστορικό του στο Messenger, ο φοιτητής παρατήρησε ότι οι γεωγραφικές συντεταγμένες των τοποθεσιών από τα μηνύματα που είχε, έδιναν πάνω από πέντε δεκαδικά ψηφία ακρίβειας, γεγονός που σημαίνει ότι η θέση ενός αποστολέα μπορεί να εντοπιστεί με ακρίβεια ενός μέτρου.



Κι ενώ για πολλούς η επισύναψη της ακριβούς τοποθεσίας τους μπορεί να φαίνεται αβλαβής, ο Aran προειδοποιεί ότι με την πάροδο του χρόνου όλες αυτές οι πληροφορίες προστίθενται και αυτό αποδεικνύει πόσο επεμβατική μπορεί να είναι η χρήση των πληροφοριών που επιλέγουν να μοιράζονται στο διαδίκτυο.

«Οι άνθρωποι μοιράζονται την τοποθεσία τους με τους φίλους τους για να συνδέονται καλύτερα μαζί τους. Λαμβάνουμε υπόψη τα σχόλια των χρηστών και τους τελευταίους μήνες προσπαθούμε να βελτιώσουμε την εμπειρία. Σύντομα θα ανακοινώσουμε βελτιώσεις. Εν τω μεταξύ, οι χρήστες μπορούν πάντα να επιλέξουν να απενεργοποιήσουν τη συγκεκριμένη επιλογή που αποκαλύπτει την τοποθεσία τους» σχολίασε ένας εκπρόσωπος του Facebook στη MailOnline.

 

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.