Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 16 Ιουνίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιδράσεις στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής στάσης εργασίας την Τρίτη 16 Ιουνίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

Την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ της Αττικής στις 12:30 έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση του τομέα αποκομιδής απορριμμάτων σε αρκετούς δήμους, όπως Ελευσίνας, Κέρκυρας, Μαλεβιζίου, Παγγαίου, Ιωαννιτών, Πάργας και Σουλίου.

Ζητεί την κατάργηση του άρθρου 61 του Ν. 3979/2011 που δίνει τη δυνατότητα ανάθεσης σε ιδιώτες των υπηρεσιών καθαριότητας στους ΟΤΑ, καθώς και την κατάργηση του άρθρου 49 του πρόσφατου Ν. 4325/2015 που παρατείνει έως το τέλος του έτους τις σχετικές συμβάσεις που έληξαν ή που πρόκειται να λήξουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Τα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα συνεχίζουν και σήμερα να στοχεύουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων ανάλογα με τις ευκαιριακές πλειοψηφίες δημοτικών συμβουλίων που ως επί το πλείστον επικαλούνται έλλειψη προσωπικού. Η παράταση των συμβάσεων των ιδιωτών είναι στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση με τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας αφού αιρετοί και ιδιώτες το αντιλαμβάνονται ως ανοχή και υπαναχώρηση από την πάγια θέση της κυβέρνησης ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις», τονίζεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του κλάδου των δημοτικών υπαλλήλων, τους οποίους οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποί καλούν σε «αγωνιστική ετοιμότητα» σε περίπτωση που η επικείμενη συμφωνία με τους δανειστές περιέχει αντιλαϊκά και υφεσιακά μέτρα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.