Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Σε δημόσια διαβούλευση η ανάπλαση των λιπασμάτων Δραπετσώνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι προβλέπει η σχετική τροπολογία.

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε η τροπολογία για την ανάπλαση των πρώην Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι. Η τροπολογία αφορά σε χρήσεις αναψυχής και εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας για τις ανάγκες των κατοίκων του Δυτικού Πειραιά. Συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις», για το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν έως τις 10 Ιουνίου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την περαιτέρω βελτίωσή του.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 13 «Ρυθμίσεις για δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας» η κυβέρνηση -ανταποκρινόμενη στο χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής- αντικαθιστά μια παράγραφο στο Ν.4277/2014 για το «Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με το άρθρο 13, προβλέπεται «οργανωμένη πολεοδομική ανασυγκρότηση - ανάπτυξη στο παραλιακό μέτωπο 640 στρεμμάτων του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας» με αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων «της θέσης λόγω γειτνίασης με το λιμένα Πειραιά, σύμφωνα με τις εξής κατευθύνσεις:

-Δημιουργία ενός πόλου υπερτοπικής εμβέλειας για την αναβάθμιση του δυτικού Πειραιά, με χρήσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού, πράσινου και αναψυχής.

- Εξασφάλιση σημαντικών αδόμητων χώρων για τη δημιουργία εκτεταμένου πάρκου κοινόχρηστου πρασίνου,

- Προστασία και ανάδειξη των μνημείων βιομηχανικής αρχαιολογίας.

- Εξασφάλιση αποτελεσματικής προσπέλασης με μέσα σταθερής τροχιάς για την εξυπηρέτηση του Πειραιά, αλλά και για τη σύνδεση της περιοχής».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.