Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Αυξημένος ο κίνδυνος καρκίνου εξαιτίας της παχυσαρκίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ακαδημαϊκοί από το Χάρβαρντ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Η παχυσαρκία θα ξεπεράσει ακόμη και το τσιγάρο και θα γίνει η μεγαλύτερη αιτία εμφάνισης καρκίνων μέσα στην επόμενη δεκαετία, προβλέπουν ειδικοί από τις ΗΠΑ.

Ήδη εξαιτίας της παχυσαρκίας κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους από καρκίνο 32.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο, προειδοποιούν οι ερευνητές, επισημαίνοντας ότι η διατροφή και η γυμναστική πρέπει να αποτελούν «στάνταρ θεραπεία» για τους ασθενείς με καρκίνο, σε συνδυασμό με τη χημειοθεραπεία και τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Η επιστημονική ομάδα από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ υποστηρίζει ακόμη, ότι μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια η παχυσαρκία στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα προκαλεί περισσότερους καρκίνους απ’ ό,τι το κάπνισμα.

Όπως τονίζουν, η παχυσαρκία δεν αυξάνει απλά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, αλλά σημαίνει ότι οι ασθενείς έχουν και περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν.

Περίπου το ένα τέταρτο των ενηλίκων που ζουν στη Μ. Βρετανία είναι παχύσαρκοι, ενώ σύμφωνα με προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τα ποσοστά αυτά αναμένεται να αυξηθούν στο ένα τρίτο μέχρι το 2030.

Η ομάδα των ερευνητών πέρασε τρία χρόνια ερευνώντας και αξιολογώντας τη σχέση ανάμεσα στην παχυσαρκία και τον καρκίνο, μελετώντας προηγούμενες έρευνες και χρησιμοποιώντας υπολογιστικά μοντέλα για να εκτιμήσουν τις μελλοντικές τάσεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, προειδοποιούν ότι οι επιδράσεις της παχυσαρκίας σημαίνουν ότι ορισμένοι από τους πιο κοινούς τύπους καρκίνου συμβαίνουν 20 χρόνια νωρίτερα απ’ ό,τι συνέβαινε μέχρι τώρα. Ανάμεσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο καρκίνος του εντέρου, που συνήθως εμφανίζεται σε 60ρηδες αντί σε 80ρηδες.

Τα συμπεράσματα από τη μελέτη των ερευνητών παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Κλινικής Ογκολογίας, που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.