Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Οι δέκα ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρεις οι ελληνικές συμμετοχές στη σχετική λίστα - Δείτε το φωτορεπορτάζ.

Τα τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών απ’ όλον τον κόσμο κάθε χρόνο.

Πώς όμως να διαλέξει κανείς τον προορισμό του, όταν οι επιλογές είναι τόσες πολλές;

«Τα νησιά του Ιονίου διαθέτουν μερικούς από τους πιο απίστευτα όμορφους αμμώδεις όρμους που μπορεί να φανταστεί κανείς, ενώ η αλβανική ριβιέρα είναι ένα όχι και τόσο γνωστό κομμάτι ‘παραδείσου’» αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail για τις δέκα καλύτερες παραλίες της Μεσογείου.

Στη δεκάδα της βρετανικής εφημερίδας περιλαμβάνονται τρεις ελληνικές συμμετοχές: Λευκάδα, Ζάκυνθος και Κρήτη.

1. Εκρεμνοί - Λευκάδα, Ελλάδα







«Δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί φίλτρα του Instagram σε αυτή τη φωτογραφία, όμως είναι αλήθεια. Τα εντυπωσιακά τιρκουάζ νερά είναι όντως τόσο απίστευτα μπλε» συνεχίζει το δημοσίευμα.

2. Cala Mitjaneta - Μενόρκα, Ισπανία







«Αυτός ο γραφικός όρμος είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες για τους τουρίστες και τους ντόπιους τους καλοκαιρινούς μήνες».

3. Παραλία Ναυάγιο - Ζάκυνθος, Ελλάδα







«Αυτός ο όρμος στις ακτές της Ζακύνθου είναι προσβάσιμος μόνο με βάρκα. Η αμμώδης λωρίδα περιβάλλεται από εντυπωσιακά ασβεστολιθικά βράχια, ενώ όσοι δεν ικανοποιούνται απλά με το να βρίσκονται σε μια πανέμορφη παραλία με λευκή άμμο, μπορούν να ανεβάσουν την αδρεναλίνη τους με… BASE jumping».

4. Ελαφονήσι - Κρήτη, Ελλάδα







«Το Ελαφονήσι είναι γνωστό ως ένα μικροσκοπικό νησί από λευκή άμμο, που χωρίζεται από την ακτή από μια λιμνοθάλασσα το βάθος της οποίας δεν ξεπερνά το ένα μέτρο. Μπορείτε στην κυριολεξία να περπατήσετε όλο το νησί, θαυμάζοντας μια υπέροχη θέα προς τη Μονή Χρυσοσκαλίτισσας, που βρίσκεται σκαρφαλωμένη σε ένα μεγάλο βράχο».

5. Monterosso Beach - Cinque Terre, Ιταλία







«Η πόλη Monterosso el Mare στην ιταλική ριβιέρα αποτελεί ένα must-visit για όλους τους λάτρεις των ωραίων παραλιών».

6. Himara Beach - Χειμάρρα, Αλβανία







«Στην περιοχή αυτή της αλβανικής ριβιέρας θα συναντήστε λευκές, αμμώδεις παραλίες, ελαιώνες, οπωρώνες εσπεριδοειδών και εντυπωσιακά μνημεία βυζαντινής αρχιτεκτονικής».

7. Spiaggia Rosa - Σαρδηνία, Ιταλία







«Αυτή η απόκοσμη παραλία στο νησί Budelli οφείλει το όνομά της στο χρώμα της άμμου, που περιέχει μικροσκοπικά κομματάκια από κοράλλια, κοχύλια και γρανίτη».

8. Baska Voda Beach - Baska Voda, Κροατία







«Στις ακτές των Δαλματικών ακτών βρίσκεται ένα από τις πιο πολυσύχναστα και πιο αγαπητά καλοκαιρινά παραλιακά θέρετρα στη ριβιέρα Makarska. Η μικρή πόλη είναι γνωστή για τις μεγάλες παραλίες της, τα πευκοδάση και τη μπαρόκ αρχιτεκτονική».

9. Turquoise Coast - Patara, Τουρκία







«Η νοτιότερη ακτή της χώρας κέρδισε το παρατσούκλι της ‘τιρκουάζ ακτής’ χάρη στην εντυπωσιακή ‘ανάμιξη’ των αποχρώσεων του… ορίζοντα και της θάλασσας».

10. Cabo de Gata - Ανδαλουσία, Ισπανία







«Αποτελεί μέρος του εθνικού πάρκου της Ανδαλουσίας και βρίσκεται κατά μήκος της μεγαλύτερης παράκτιας προστατευόμενης περιοχής στο τμήμα αυτό. Κάτι που σημαίνει απομακρυσμένα και παρθένα τοπία απίστευτης ομορφιάς».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.