Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Πώς να διαχειριζόμαστε τα άσχημα νέα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι πρέπει να κάνουμε στο άκουσμα μιας άσχημης είδησης.
Ακόμη και οι πιο ευτυχισμένοι και οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν δύσκολες και κακές μέρες. Ψυχολόγοι λένε ότι αν ένας άνθρωπος θέλει να είναι ευτυχισμένος, πρέπει ταυτόχρονα να δέχεται ότι υπάρχει και η πιθανότητα να συμβεί μία τραγωδία.

Όπως τονίζουν, τα κακά νέα δεν περιμένουν να τελειώσει η σύσκεψη για να έρθουν. Είτε εργάζεστε από το σπίτι είτε σε γραφείο, είτε είστε διευθύνων σύμβουλος είτε ειδικευόμενος, το βέβαιο είναι ότι θα αισθανθείτε πολύ άσχημα στη δουλειά.

Μόλις έρθει μία κακή είδηση, σίγουρα θα νιώσετε άβολα. Ψυχολόγος που και ο ίδιος βίωσε πρόσφατα μία παρόμοια εμπειρία, έμαθε δηλαδή ενώ ήταν στη δουλειά ότι η αδερφή πέθανε, ενώ ήταν μόνο 40 χρονών, από καρκίνο στο στήθος, περιγράφει πώς πρέπει να το αντιμετωπίσει κανείς.

Όπως υποστηρίζει, ένας άνθρωπος που ακούει μία τόσο κακή είδηση στη δουλειά, πρέπει να κάνει δύο πράγματα:

- Κατ' αρχάς να το αναγνωρίσει. Το να αισθάνεται κανείς απαίσια αποτελεί ένα κομμάτι της ζωής. Είναι σημαντικό να αισθάνεται κανείς τον πόνο και να μην τρέχει να κρυφτεί. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς είναι να δώσει λίγο χρόνο στον εαυτό του για να το αναγνωρίσει.

- Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνει κανείς είναι να κρατήσει τη ρουτίνα του και να μην αλλάξει τις καλές, καθημερινές του συνήθειες. Ακόμη και όταν είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει στο πρόγραμμά του. Πρέπει όσο και αν είναι δύσκολο να συνεχίσει τη δουλειά του, ακόμη και αν αισθάνεται άρρωστος.

Δεν μπορούμε δυστυχώς να σταματήσουμε τα κακά νέα, ωστόσο μπορούμε να ελέγξουμε την αντίδραση μας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.