Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Διάσημοι που άλλαξαν φύλο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τον πατριό της Κιμ Καρντάσιαν, στην κόρη της Cher - Αυτές είναι οι ιστορίες τους.

Ο θαυμαστός κόσμος του θεάματος, αποτελεί καθρέφτη του πραγματικού κόσμου εκεί έξω. Πραγματικότητα ή στραφταλιζέ σόου μπιζ, το γεγονός είναι ότι υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που δυσανασχετούν μέσα στο ίδιο τους το σώμα, έχοντας την κρυφή επιθυμία ότι κάποτε θα απαλλαγούν από το λάθος φορτίο που η φύση τους έδωσε, ότι θα ζήσουν επιτέλους μέσα στο φύλο που εκείνοι επέλεξαν.

Τρανό και πρόσφατο παράδειγμα, ο πατριός της Κιμ Καρντάσιαν, Bruce Jenner ο οποίος απαλλάχτηκε από ένα σώμα μέσα στο οποίο δυσανασχετούσε για αρκετά χρόνια. Ως Caitlyn πλέον, απέδειξε, είτε μας αρέσει είτε όχι, ότι ποτέ δεν είναι αργά να αποκτήσει κανείς αυτό που λαχταρά, αδιαφορώντας για τα αδυσώπητα σχόλια που θα στηθούν στα social media και όχι μόνο.

Το παράδειγμα ωστόσο της 65χρονης Caitlyn, δεν είναι το μοναδικό που απασχόλησε τα ταμπλόιντ. Μοντέλα, ηθοποιοί, αθλητές, σκηνοθέτες, παιδιά επωνύμων, προχώρησαν σε αυτή την επώδυνη, σωματικά και ψυχολογικά, αλλαγή, αποτελώντας έμπνευση για δεκάδες άλλους που βρίσκονται μπροστά σε ένα τέτοιο δίλημμα ζωής.

Πάντως, έτοιμη ή όχι, η κοινωνία -εκείνο το παγκόσμιο «χωριό»-, αλλάζει, αγκαλιάζει το διαφορετικό και δείχνει την αμέριστη κατανόηση της. Έτσι θα έπρεπε άλλωστε να είναι…

Bruce Jenner





Ο πατριός της Κιμ Καρντάσιαν, ήταν μια γυναίκα εγκλωβισμένη σε σώμα άνδρα. Ο Bruce Jenner έγινε Caitlyn, κόσμησε το εξώφυλλο του περιοδικού Vanity Fair και η ατάκα «Να με λέτε Caitlyn» έγινε hastag. Ο πρώην Ολυμπιονίκης έκανε το μεγαλύτερο άλμα της ζωής του, όταν αποφάσισε στα 65 του χρόνια να πράξει αυτό που τον πρόσταζε η ψυχή του. Απόφαση που τάραξε τα social media και ίσως και τα κάμποσα παιδιά του, βιολογικά και μη.

Candis Cayne



Είναι η πρώτη τρανσέξουαλ ηθοποιός που έπαιξε έναν τρανσέξουαλ, χαρακτήρα στην τηλεοπτική σειρά, Dirty Sexy Money. Έχει επίσης συμμετάσχει στο ριάλτι «RuPaul’s Drag Race», αλλά και στις σειρές «Nip/Tuck» και «Necessary Roughness». Η Αμερικανίδα, έχει έναν δίδυμο αδελφό και υπήρξε αρραβωνιασμένη με έναν DJ.

Thomas Beatie



Άρχισε να παίρνει ανδρικές ορμόνες, έκανε μαστεκτομή και έβγαλε γένια. Όμως είχε διατηρήσει τα γυναικεία αναπαραγωγικά του όργανα, επειδή ήθελε οπωσδήποτε να κάνει παιδιά. Η φωτογραφία του γενιοφόρου άνδρα με τη φουσκωμένη κοιλιά έγινε μία από τις πιο πολυσυζητημένες φωτογραφίες και πυροδότησε συζητήσεις επί συζητήσεων. Προχώρησε σε αλλαγή φύλου, αλλά διατήρησε τα γυναικεία αναπαραγωγικά του όργανα, επειδή ήθελε οπωσδήποτε να κάνει παιδιά. Έμεινε έγκυος με τεχνητή γονιμοποίηση το 2007 (με κρυογονική δωρεά σπέρματος) και ο λόγος που επέλεξε να κυοφορήσει εκείνος, ήταν επειδή η σύζυγός του Nancy, αδυνατούσε να γευτεί τη μητρότητα.

Balian Buschbaum



Όταν αγωνιζόταν με τα χρώματα της Γερμανίας ως αθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, ήταν γνωστή ως Yvonne Buschbaum. Η Yvonne, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τον αθλητισμό το 2007, έπειτα από τραυματισμό της αλλά και την επιθυμία της να προχωρήσει σε αλλαγή φύλου. Ένα χρόνο αργότερα, το 2008, δήλωσε πως πλέον το όνομά της είναι Balian και ότι εντός των επόμενων μηνών θα έμπαινε κάτω από το νυστέρι.

Amanda Lepore



Πληθωρική προσωπικότητα, εκκεντρική φιγούρα που λατρεύει να φωτογραφίζει ο δαιμόνιος φωτογράφος, David La Chapelle. Η 47χρονη Αμερικανίδα τραγουδίστρια και περφόρμερ είναι μια από τις χαρακτηριστικές φιγούρες στον κόσμο των τρανσέξουαλ. Έχει «δανείσει» τον εαυτό της σε μια σειρά από καμπάνιες, έχει γίνει μούσα διάφορων σχεδιαστών και φωτογράφων και ζει εν τέλει, μια κάθε άλλο παρά ήρεμη και βαρετή ζωή.

Lana Wachowski



Η Wachowski που σκηνοθετεί μαζί με τον αδελφό της Άντι, δημοσιοποίησε την ταυτότητά της ως transgender στη διάρκεια των γυρισμάτων των «Matrix»: «Ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν ότι θα χάσω την οικογένειά μου. Από τη στιγμή που εκείνοι με αποδέχτηκαν, όλα τ’ άλλα ήταν παιχνιδάκι!»

Janet Mock



Αμερικανίδα συγγραφέας, ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των τρανσέξουαλ, και πρώην δημοσιογράφος στην ηλεκτρονική σελίδα του διάσημου περιοδικού People. Η 32χρονη με καταγωγή από τη Χονολουλού, μετά την αλλαγή φύλου επέλεξε το όνομα Janet, όπως η αγαπημένη της τραγουδίστρια, Janet Jackson.

Lea T



Η Βραζιλιάνα με τα μακριά μαλλιά, και το λεπτοκαμωμένο σώμα, είχε όνειρο να γίνει μοντέλο και τα κατάφερε. Ο σχεδιαστής Riccardo Tisci του οίκου Givenchy, την προσέλαβε εκτός από μοντέλο και ως βοηθό του. Έκτοτε, λαμβάνει μέρος σε καμπάνιες και έχει στο βιογραφικό της εξώφυλλα σε «Vogue» και «Interview».

Carmen Carrera



Απέκτησε φήμη μετά τη συμμετοχή της στο ριάλιτι «RuPaul’s Drag Race», όπου αν και συμμετείχε ως άντρας, στην τρίτη σεζόν, το 2012 προχώρησε σε εγχείρηση αλλαγής φύλου. Η 30χρονη Carmen, από το Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, εκτός από ριάλιτι περσόνα, είναι μοντέλο και ηθοποιός.

Chaz Bono





Η Chastity Sun Bono, ήρθε στον κόσμο πριν από 46 χρόνια, ως «αποτέλεσμα» του παθιασμένου έρωτα της Cher με τον Sonny Bono. Μεγαλώνοντας δεν έκρυψε την ομοφυλοφιλία της και τη διετία 2008- 2010, ξεκίνησε τη διαδικασία αλλαγής φύλου. Απαλλαγμένος από κάθε τι γυναικείο, ο Chez πλέον, συνεχίζει τη ζωή του ως δικηγόρος, συγγραφέας αλλά και μουσικός.

Isis King



Το ψηλόλιγνο μοντέλο, μπήκε σε σχεδόν κάθε σπίτι των ΗΠΑ μέσω της μικρής οθόνης διεκδικώντας το «στέμμα» της νικήτριας στο ριάλιτι σόου, America’s Next Top Model. Έκτοτε η φήμη της εκτοξεύτηκε, έγινε κάτι σαν σούπερ σταρ στην LGBT κοινότητα και λανσάρει τη δική της σειρά ρούχων. Η Isis με καταγωγή από το Μέριλαντ, προτιμά η φράση που να τη συνοδεύει να είναι «γεννημένη σε λάθος σώμα», παρά «τραβεστί» ή «τρανσέξουαλ».

Alexis Arquette



Δεν πρόκειται για συνωνυμία, πράγματι ο Robert Arquette, όπως ονομαζόταν πριν την αλλαγή φύλου, είναι ένας εκ των αδελφών των γνωστών ηθοποιών Patricia, Rosanna, David και Richmond. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από το γονίδιο της υποκριτικής μιας και πέρα από την δράση της ως ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ στο Χόλιγουντ, είναι ηθοποιός και μουσικός.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.