Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Μετράνε τις πληγές στις καλλιέργειες από την χαλαζόπτωση οι αγρότες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετράνε τις «πληγές» τους οι αγρότες στην Κόρινθο

Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες προκάλεσε η σημερινή χαλαζόπτωση.

Σοβαρά προβλήματα και ζημιές σε καλλιέργειες κυρίως σταφίδας, προκάλεσε η σημερινή χαλαζόπτωση που έπληξε την δυτική Κορινθία.

Ήταν τέτοια η ένταση της χαλαζόπτωσης που προκλήθηκαν και πλημμυρικά σε φαινόμενα, όπου η Πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε κι επενέβη για άντληση υδάτων σε δύο περιπτώσεις, ενώ σε κάποια σημεία άσπρισε ο τόπος λες κι είχε χιονίσει.

Από την σφοδρότητα της χαλαζόπτωσης προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες σταφίδας κι οπωροκηπευτικών, σε αρκετές περιοχές του δήμου Συκιωνίων και στην ευρύτερη δυτική Κορινθία.

Οι αγρότες σε απόγνωση κάνουν λόγω για ολοκληρωτική καταστροφή των καλλιεργειών τους, όχι μόνο για την φετινή παραγωγή και ζητούν στήριξη από την πολιτεία.

----------

Ζημιές στις καλλιέργειες από χαλαζόπτωση στη Λάρισα

Επλήγησαν περί τα 5.000 στρέμματα καλλιεργειών.

Ζημιές υπέστησαν περί τα 5.000 στρέμματα καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή Μακρυχωρίου στον Δήμο Τεμπών από την χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Όπως διαπιστώθηκε από κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας που μετέβη στην περιοχή, το μεσημέρι για αυτοψία μαζί με εκπροσώπους του Δήμου Τεμπών και γεωπόνους του ΕΛΓΑ οι ζημιές σημειώθηκαν σε καλλιέργειες βερίκοκου, ροδάκινου, δημητριακών, σιτηρών καθώς και σε μποστάνια με καρπούζια. Ενώ, μεγαλύτερες ήταν οι καταστροφές σε προϊόντα που βρίσκονταν στο στάδιο της συγκομιδής όπως τα βερίκοκα, τα καρπούζια και τα εναπομείναντα δημητριακά.

Προς το ΕΛΓΑ, τέθηκε το αίτημα, να προχωρήσει άμεσα στην αναγγελία της ζημιάς και να δρομολογήσει το ταχύτερο δυνατό τις διαδικασίες εκτίμησης και καταγραφής για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.