Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Αλλάξτε κανάλι με τη σκέψη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το digital division του BBC, σε συνεργασία με το κέντρο εμπειρίας χρήστη This Place, αναπτύσσει μία τεχνολογία με την ονομασία Mind Control TV που χρησιμοποιεί ένα φτηνό headset για να σας επιτρέψει να αλλάξετε κανάλι με τη σκέψη, καθώς το headset διαβάζει τη σκέψη σας.

Το headset έχει δύο αισθητήρες για να μετρά τα ηλεκτρικά κύματα από τον εγκέφαλο του χρήστη, ενώ το interface είναι μία πειραματική έκδοση του iPlayer app. Το σύστημα επιτρέπει στον χρήστη να αλλάξει μεταξύ mode "συγκέντρωσης" και mode "στοχασμού" για να ελέγξει την εφαρμογή.

"Παρακαλούμε συγκεντρωθείτε για να μπείτε στο BBC iPlayer", γράφει το screenshot από την εφαρμογή του BBC στο smartphone του χρήστη.

Για να γίνει μία επιλογή, ο χρήστης πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτή. Υπάρχει όριο συγκέντρωσης, πάνω από το οποίο ο χρήστης μπορεί να εκτελέσει την πράξη για την οποία σκέφτεται.

Στο screenshot από την εφαρμογή φαίνονται τα mode Προσοχής [Attention] και Στοχασμού [Meditation] για να εκτελεστεί μία εντολή.

Το BBC λέει ότι η τεχνολογία είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο, αλλά δεν αποκλείεται μία ημέρα να χρησιμοποιηθεί σε εφαρμογές που θα διευκολύνουν ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.