Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Από 29 Ιουνίου και σε... δόσεις η πληρωμή του ΕΚΑΣ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πληρώνεται στις 29 Ιουνίου και με έξι μήνες καθυστέρησης το ΕΚΑΣ του 2015 στους νέους δικαιούχους του βοηθήματος, αλλά χωρίς τα αναδρομικά, τα οποία θα δοθούν με δόσεις μέσα στους επόμενους μήνες.

Κάθε μήνα, όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του ΙΚΑ, οι δικαιούχοι θα παίρνουν και μια δόση από τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ που αντιστοιχούν στους μήνες Ιανουάριο μέχρι και Ιούνιο.

Έτσι η πρώτη πληρωμή θα περιλαμβάνει το τακτικό μηνιαίο ΕΚΑΣ που θα δοθεί στις 29 Ιουνίου με τη σύνταξη του Ιουλίου και μαζί με αυτό θα καταβληθεί η πρώτη δόση με τα αναδρομικά του Ιανουαρίου.

Στις 29 Ιουλίου, θα πάρουν τα αναδρομικά του Φεβρουαρίου, τον Άυγουστο θα πάρουν τα αναδρομικά του Μαρτίου, τον Σεπτέμβριο τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ για το μήνα Απρίλιο, τον Οκτώβριο τα αναδρομικά του Μαϊου και στις 27 Νοεμβρίου, που παίρνουν τη σύνταξη Δεκεμβρίου, θα πληρωθούν και τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ για το μήνα Ιούνιο.

Οι τυχεροί ωστόσο θα είναι λιγότεροι από κάθε άλλη χρονιά και από τους 30.000 νέους δικαιούχους κάθε χρόνο που παίρνουν ΕΚΑΣ, τον Ιούμιο θα πληρωθούν πολύ λιγότεροι. Και αυτό γιατί, όπως αποκαλύπτεται στην εγκύκλιο, ο μήνας ελέγχου των εισοδηματικών κριτηρίων για τους νέους δικαιούχους δεν θα είναι ο Απρίλιος όπως προβλέπει η σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας, αλλά ο Φεβρουάριος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.