Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Σάλος από το φεστιβάλ σφαγιασμού ζώων στην Κίνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα θυσιαστούν χιλιάδες σκυλιά
.
Παγκόσμια κατακραυγή έχει προκαλέσει το περιβόητο φεστιβάλ Yulin στην Κίνα, το οποίο συγκεντρώνει τους λάτρεις του σκυλίσιου κρέατος. Μέλη ζωοφιλικών οργανώσεων και απλός κόσμος, καταγγέλλει τις σφαγές ζώων που γίνονται για τις ανάγκες του φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο Guangxi κοντά στα σύνορα με το Βιετνάμ, ενώ παράλληλα ευνοεί το παράνομο εμπόριο ζώων.

Το κρέας σκύλων είναι δημοφιλές έδεσμα σε μέρη της Κίνας και της Κορέα, κυρίως τους χειμερινούς μήνες καθώς πιστεύεται ότι βοηθά στο να κρατά ζεστό το σώμα. Γεγονός όμως είναι ότι το Yulin Dog Meat Festival, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό της χώρας με τους ένθερμους διώκτες του να κάνουν λόγω για βάναυση μεταχείριση των ζώων.

Το φεστιβάλ, γράφουν οι Financial Times, προκαλεί εδώ και χρόνια ποικίλες αντιδράσεις, με τις οργανώσεις για τα δικαιώματα ζώων να αυξάνουν τις φωνές διαμαρτυρίας τους. Αυτή τη φορά, πολλοί ακτιβιστές οργανώνουν ταξίδι σε αυτό το απομακρυσμένο σημείο στην αχανή Κίνα, προκειμένου να ενώσουν τις φωνές τους κατά του φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του οποίου υπολογίζεται ότι θα σφαγιάζονται περί τα 2.000 σκυλιά την ημέρα.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.