Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Μετεγγραφέντες φοιτητές και εξεταστική Σεπτεμβρίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι απάντησε ο υπουργός Παιδείας.

Ερώτηση για τη δυνατότητα εξέτασης μαθημάτων από μεταφορά θέσης εισαγωγής φοιτητών στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου είχε κατατεθεί με πρωτοβουλία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Πιερίας Ζήση Ζάννα προς τον Αριστείδη Μπαλτά.

Ο υπουργός Παιδείας απάντησε, παραθέτοντας τα όσα ορίζει το άρθρο 6 του Ν.4009/2011. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι με απόφαση του Συμβουλίου, που εκδίδεται ύστερα από εισήγηση του πρύτανη και σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων, εγκρίνεται ο Εσωτερικός Κανονισμός κάθε ιδρύματος, με τον οποίο καθορίζονται θέματα εσωτερικών λειτουργίας του ιδρύματος και, ιδίως, τα ακόλουθα:
Γ) οι προϋποθέσεις συμμετοχής των φοιτητών στις εξεταστικές περιόδους, η διάρκεια των εξεταστικών περιόδων και οι όροι και η διαδικασία επανεξέτασης των φοιτητών…

Σε περίπτωση που δεν έχει δημοσιευτεί ο Εσωτερικός Κανονισμός του ιδρύματος,…, τα ζητήματα που ορίζονται στο άρθρο 6 του ανωτέρω νόμου, ρυθμίζονται με αποφάσεις των αρμοδίων, βάσει του παρόντος νόμου, οργάνων του οικείου ιδρύματος και, έως τη συγκρότησή τους, με απόφαση του πρύτανη του ιδρύματος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.