Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Δημόσια διαβούλευση για τις παγκόσμιες θέσεις της Ελλάδας για το Κλίμα και την Ενέργεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου στην Αθήνα.

Δημόσια διαβούλευση για τις παγκόσμιες θέσεις της Ελλάδας για το κλίμα και την ενέργεια (Athens World Wide Views) πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης - σε παγκόσμιο επίπεδο - δημόσιας διαβούλευσης για το περιβάλλον, που οργανώνεται την ίδια μέρα σε 104 χώρες, ενόψει της 21ης Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP21), που θα συνέλθει τον προσεχή Δεκέμβριο στο Παρίσι.

Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης αναμένεται να αναρτηθούν στο διαδίκτυο και θα παρουσιαστούν στους υπεύθυνους για τη χάραξη της περιβαλλοντικής και ενεργειακής πολιτικής, ενώ θα κατατεθούν και στην COP21 στη Γαλλική πρωτεύουσα. Εκεί αναμένεται να πάρουν μέρος 50.000 εκπρόσωποι από κυβερνήσεις, τον ΟΗΕ, άλλους διεθνείς οργανισμούς, ΜΚΟ και μέλη της κοινωνίας των πολιτών, προκειμένου να καταλήξουν σε μία νομικά δεσμευτική συμφωνία για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και της φτώχειας σε παγκόσμιο επίπεδο, με βάση τους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι εκφρασμένες απόψεις των πολιτών στα κρίσιμα θέματα του κλίματος και της ενέργειας θα ισχυροποιήσουν τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Athens World Wide Views για το Κλίμα και την Ενέργεια θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και σε αυτό μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα κληθούν να εκφράσουν τις απόψεις τους σε 30 κρίσιμα ερωτήματα, αφού θα έχουν λάβει σχετική αντικειμενική ενημέρωση και συζητήσει δημόσια με τους συμπολίτες τους.

Το World Wide Views για το Κλίμα και την Ενέργεια συνδιοργανώνεται στην Ελλάδα από: την Επιτροπή Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής (ΕΜΕΚΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος, το Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Περιβάλλον και Υγεία. Διαχείριση Περιβαλλοντικών Θεμάτων με Επιπτώσεις στην Υγεία» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και της Commission nationale du débat public της Γαλλίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.