Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Τι περιλαμβάνει η πρόταση των θεσμών προς την Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε ελάφρυνση του χρέους - Δύο συντελεστές ΦΠΑ προτείνουν οι δανειστές.

Καμία αναφορά σε ελάφρυνση του χρέους, ΦΠΑ με δύο συντελεστές είναι μερικά από τα βασικά σημεία της πρότασης που θα παρουσιαστεί σήμερα το βράδυ στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που διέρρευσαν από ευρωπαίους αξιωματούχος τα βασικά σημεία της πρότασης είναι τα εξής:

- 1% πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015, 2% το 2016, 3% το 2017 και 3,5% το 2018. Είναι χαμηλότεροι από τους στόχους που υπήρχαν (3% το 2015 και 4,5% το 2016). Ο στόχος αυτός για να επιτευχθεί το 2015 υπολογίζονται περίπου 3 δις μέτρα για να καλύψουν το δημοσιονομικό κενό.

- Ο ΦΠΑ θα έχει δύο συντελεστές 11% και 23%. Στο 11% θα ενταχθούν φάρμακα και τρόφιμα και ξενοδοχεία. Στο 23% όλα τα υπόλοιπα. Εκεί έχει ευελιξία η κυβέρνηση να διαλέξει ποιες κατηγορίες τροφίμων θα μπουν σε αυτή την κατηγορία. Όσα περισσότερα τρόφιμα μπουν στην κατηγορία του 23% τόσα πιο πολλά τα έσοδα.

- Ασφαλιστικό - ισχύει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος αλλά δίνεται η δυνατότητα στην ελληνική πλευρά να βρει ισοδύναμα οφέλη σε περίπτωση που δεν θέλει να την εφαρμόσει. Επίσης η Ελλάδα από τον Ιούλιο θα πρέπει να μειώσει τις δαπάνες του συνταξιοδοτικού από 0.25% σε 0,50% του ΑΕΠ και περαιτέρω μείωση 1% το 2016.

- Εργασιακό- να παύσει κάθε ανατροπή μνημονιακών νόμων, όχι αύξηση βασικών μισθών.

- Ιδιωτικοποιήσεις - να περάσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και να συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις του Ελληνικού και των περιφερειακών αεροδρομίων.

- Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις από την πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

- Να επανεξεταστεί η ρύθμιση για τις 100 δόσεις ώστε να μην συμπεριλαμβάνει τους μεγάλους οφειλέτες ή να τους αναγκάζει να πληρώνουν γρηγορότερα και μεγαλύτερα ποσά, ενώ δεν υπάρχει καμία αναφορά σε ελάφρυνση χρέους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.