Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ξεπέρασαν τις 300 χιλιάδες οι αιτήσεις για το πρόγραμμα της ανθρωπιστικής κρίσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων.

Ξεπέρασαν τις 300.000 οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εξέπνευσε το Σάββατο και με την ολοκλήρωση της παράτασης που είχε δοθεί.

Ο αριθμός των αιτήσεων έφτασε τις 300.226, οι οποίες αντιστοιχούν σε 633.312 άτομα. Πιο συγκεκριμένα, 140.366 αιτήσεις αφορούν την επανασύνδεση ρεύματος και την παροχή δωρεάν ηλεκτρικής ενέργειας, 90.015 το επίδομα ενοικίου και 293.786 την επιδότηση σίτισης.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, τόνισε «το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αφού αυτά τα νούμερα αφορούν μόνο την ακραία φτώχεια», ενώ προσέθεσε ότι «στη συνέχεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση και η διασταύρωση των στοιχείων όσων έχουν υποβάλει τις αιτήσεις και αφού προκύψουν οι κατάλογοι των ωφελούμενων θα αρχίσει και υλοποίηση των παροχών».

Η κ. Φωτίου σε ανακοίνωσή της, υπενθυμίζει ακόμα ότι, όσον αφορά τη σίτιση θα ακολουθήσει πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) με 135 εκ. ευρώ για τη χρονική περίοδο 2015-16 και σημείωσε ότι «το πρόγραμμα αποτέλεσε τον πόλο κινητοποίησης πολλών κοινωνικών εταίρων, γεγονός που έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Γιατί, περισσότερο από τα 200 εκατ. ευρώ που διατίθενται από την κυβέρνηση, σημασία έχει η δύναμη της κοινωνίας, η οποία μπορεί να πολλαπλασιάζει τα αποτελέσματα, εάν όλοι συμβάλλουμε, ώστε κανείς να μην είναι μόνος στην κρίση».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.