Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Τεχνολογία φωνητικής αναζήτησης ετοιμάζει η Google

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στοιχείο «κλειδί» η προφορά των χρηστών.

Ο τρόπος με τον οποίο μιλάτε θα μπορούσε σύντομα να χρησιμοποιηθεί για να προβλέπει… ποιες ταινίες θέλετε να δείτε ή ακόμη και πού θα σας άρεσε να πάτε για φαγητό.

Η Google αναπτύσσει μια τεχνολογία φωνητικής αναζήτησης, η οποία θα προσαρμόζει τα αποτελέσματά της ανάλογα με την προφορά των χρηστών, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Quartz, η οποία ανακάλυψε ότι η εταιρεία κολοσσός στο χώρο του διαδικτύου κατέθεσε μια πατέντα πριν από λίγες ημέρες.

Στα έγγραφα αυτά η Google αναφέρει περιληπτικά: «Αν όσοι ομιλούν την αγγλική γλώσσα με γαλλική προφορά δείχνουν μια προτίμηση για ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα (π.χ. εστιατόρια στο Σκράντον) απ’ ό,τι εκείνοι που μιλούν αγγλικά με ρωσική προφορά, τότε η μηχανή αναζήτησης είναι πιο πιθανό να επιλέξει εκείνο το συγκεκριμένο αποτέλεσμα για έναν άλλο χρήστη, ο οποίος θα κάνει φωνητική αναζήτηση στα αγγλικά με γαλλική προφορά. Η προτίμηση σε εκείνο το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αναζήτησης δε θα αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης που θα παράγονται για άλλους χρήστες, που δε θα έχουν αυτήν την προφορά».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.