Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Αύξηση τζίρου στα καταστήματα στις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.

Ανοδικά κινήθηκε ο τζίρος και τη διάρκεια της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου τον Μάιο σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 5%.

Όπως σημειώνει ο ΣΕΛΠΕ, αν και οι καταναλωτές τις πρώτες ημέρες ήταν διστακτικοί, στη συνέχεια και μετά από την πρόσκαιρη θετική εξέλιξη που παρουσίασαν οι συνομιλίες με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς στις 6/5 αναθάρρησαν και πραγματοποίησαν τον μεγαλύτερο όγκο των αγορών τους τις τρείς τελευταίες ημέρες των εκπτώσεων.

Ειδικά η Κυριακή 3/5/2015 παρ' όλα τα προβλήματα των έκνομων ενεργειών που συμπεριλάμβαναν και κλείσιμο καταστημάτων, έδειξε μια πτώση τζίρου μόνο 3% από την περσινή αντίστοιχη ημέρα.

Ωστόσο και σε αυτήν την περίπτωση, ο ΣΕΛΠΕ θεωρεί ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι την ίδια ημέρα διοργανώθηκε και ο ημιμαραθώνιος Αθήνας, κλείνοντας ουσιαστικά την πρόσβαση στο κέντρο, αλλά και τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Σημειώνεται ότι η φετινή εκπτωτική περίοδος ήταν μικρότερης διάρκειας από την περσινή κατά μία ημέρα (10 Μαΐου Κυριακή αργία).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.