Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Σάμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα ελέγξουν τις συνθήκες υγιεινής των προσφύγων.

Κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ μετέβη στη Σάμο, στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας για τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας και την επαρκή υγειονομική κάλυψη των νεοεισερχόμενων στη χώρα ατόμων.

Τα μέλη της ομάδας επισκέφθηκαν την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου και τις κατά τόπους δομές φιλοξενίας των μεταναστών/προσφύγων.

Μετά απο σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, με συμμετοχή όλων των αρμόδιων τοπικών αρχών, το κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. επισκέφθηκε το Κέντρο Ταυτοποίησης Υπηκοότητας (ΚΕΤΥ) Σάμου και την Κινητή Μονάδα Πρώτης Υποδοχής, όπου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις, ενημερώθηκε για τις συνθήκες φιλοξενίας των μεταναστών/προσφύγων και τις ανάγκες των τοπικών αρχών.

Στόχος της ομάδας είναι η έγκαιρη διάγνωση ενδεχόμενων λοιμωδών νοσημάτων και η διόρθωση οποιωνδήποτε ατελειών των δομών φιλοξενίας των μεταναστών, ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες υγιεινής για τους μετανάστες, τους ένστολους και τους λοιπούς εμπλεκόμενους σε συνδυασμό με τις κατάλληλες συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες.

Οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, είναι όμως συμβατές με τους κανόνες δημόσιας υγείας επισήμανε ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., Καθηγητής Χειρουργικής, Αθανάσιος Γιαννόπουλος, συνοδευόμενος από τον Ιατρό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Λάζαρο Κωστόπουλο, τον Υπεύθυνο του Γραφείου Διεκπεραίωσης Ειδικών Θεμάτων Οικονομίας & Διοίκησης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Γεώργιο Αναστόπουλο και την Ειδική Σύμβουλο του Υπουργού Υγείας Έφη Αναστοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.